WhatsApp, schimbare foarte importantă. Limitează la cinci numărul destinatarilor unui mesaj

Luni, 21 Ianuarie 2019, 14:48
602
Serviciul de mesagerie mobilă WhatsApp, deținut de Facebook Inc, limitează la cinci numărul de utilizatori cărora le poate fi distribuit un mesaj, în încercarea sa de a lupta cu ''dezinformarea și cu zvonurile'', au anunțat luni reprezentanți ai companiei.

''Începând de astăzi, impunem o limită de cinci mesaje, valabilă în întreaga lume'', a declarat Victoria Grand, vicepreședintele pentru politici și comunicare din cadrul WhatsApp, la un eveniment organizat în capitala Indoneziei.

Până la această măsură, un utilizator al serviciului WhatsApp putea să distribuie un mesaj unui număr de maximum 20 de indivizi sau grupuri.

Limita de cinci destinatari ai unui mesaj extinde la nivel mondial o măsură introdusă de WhatsApp în India în luna iulie, după ce răspândirea de zvonuri pe rețelele de socializare a condus la uciderea mai multor persoane și la tentative de linșaj.

Serviciul WhatsApp, care are circa 1,5 miliarde de utilizatori, a încercat să găsească o cale pentru a stopa utilizarea abuzivă a aplicației în urma îngrijorărilor exprimate pe plan internațional cu privire la faptul că platforma a fost utilizată pentru a răspândi știri false, fotografii manipulate, înregistrări video fără context și farse audio, în condițiile în care originea acestora nu poate fi monitorizată și efectul lor nu poate fi estimat.

Așa-numita criptare "end-to-end" permite grupurilor de sute de utilizatori ai aplicației să facă schimb de texte, fotografii și înregistrări video dincolo de posibilitatea de monitorizare a verificatorilor independenți și chiar a platformei în sine.

WhatsApp va introduce începând de luni o actualizare pentru a activa noua limită de distribuire a mesajelor, a explicat pentru Reuters directorul de comunicare al WhatsApp, Carl Woog.

Primii care vor primi această actualizare vor fi utilizatorii de Android, urmați de cei care folosesc sistemul de operare iOS al Apple.Pagina a fost generata in 0.29 secunde