WhatsApp are planuri ambițioase. Compania vrea să înceapă să ofere împrumuturi

302
WhatsApp are planuri ambițioase. Compania vrea să înceapă să ofere împrumuturi - whatsapp-1588168896.jpg

Articole recomandate

WhatsApp are planuri ambițioase, iar unul dintre acestea constă în acordarea de împrumuturi utilizatorilor platformei sale, informează playtech.ro.


Compania urmărește să intre și pe piața acordării de credite. Pare să fi început deja în India, țara cu cei mai mulți utilizatori ai platformei. Într-o cerere depusă la Ministerul Afacerilor Corporative din această țară, compania a trecut pe listă și "oferirea de credite sau împrumuturi" drept unul dintre principalele obiective pe care vrea să le atingă în statul asiatic.


WhatsApp mai are un proiect în India. A început să testeze o nouă funcționalitate prin care utilizatorii ar putea să-și trimită bani unul altuia, direct pe platformă. Așteaptă aprobarea de la New Delhi pentru a putea lansa la nivel național Pay, o platformă de plăți pentru telefonie mobilă, prin care ar putea fi emise împrumuturile. Presa locală spunea la începutul lui 2020 că platforma a început să extindă funcționalitatea în țară în mai multe etape.


Restricțiile în vigoare nu îi permit companiei să facă afaceri bancare. Acest lucru înseamnă că orice serviciu financiar ar urma să aibă nevoie de parteneriate cu băncile existente.


Platforma de mesagerie este gratuită: nu percepe taxe utilizatorilor și nici nu-ți afișează reclame ca să facă bani. Împrumuturile online ar putea reprezenta pentru aceasta o modalitate de a face bani.


În plus, Facebook a anunțat o investiție de 5,7 miliarde de dolari în Reliance Jio Platforms, cel mai important operator de telefonie din India. Potrivit Facebook, speră ca parteneriatul să "accelereze transformarea digitală a Indiei". Primul serviciu lansat în această colaborare permite utilizatorilor din anumite zone din India să-și comande cumpărăturile alimentare prin WhatsApp, de la magazinele din apropiere. Următorul pas ar putea fi reprezentat de împrumuturi și credite.


Recent, Amazon a lansat deja un serviciu similar. Pay Later le permite utilizatorilor să acceseze un credit virtual de până la 263 de dolari pentru cumpărarea de bunuri sau plata facturilor pe platformă. Ulteriror, pot rambursa suma la "dobânzi nominale", în termen de până la 12 luni.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3933 secunde