Video VIDEO / Facebook a testat o dronă pentru Internet alimentată cu energie solară

308
VIDEO / Facebook a testat o dronă pentru Internet alimentată cu energie solară - 5791cdba682ccf0633a20495-1469263939.jpg

Articole recomandate

Facebook a testat cu succes o dronă alimentată cu energie solară, care ar putea contribui la extinderea conectivității la Internet în orice regiune a lumii, transmite Reuters.



Aquila, un dispozitiv ultra-ușor, a zburat timp de 96 de minute în Yuma, Arizona, a scris directorul general al Facebook pe pagina sa de socializare, potrivit News.ro.

Compania speră să ajungă la o flotă de dispozitive Aquila, care să zboare timp de cel puțin trei luni la o înălțime de 18.290 de metri și care să comunice între ele pentru a asigura conectarea la Internet.

Alphabet, compania mamă a Google, a investit la rândul ei în tehnologie destinată conectivității în zone izolate, prin intermediul Project Loon, sistem care constă într-o rețea de baloane înălțate la mare altitudine.


Directorul pentru inginerie al Facebook și șef al Connectivity Lab, Yael Maguire, a spus că obiectivul inițial era ca Aquila să zboare timp de 30 de minute.

"Suntem încântați de ceea ce s-a întâmplat cu primul test de zbor. Mai sunt încă multe probleme tehnice care trebuie rezolvate pentru a ne îndeplini misiunea", a spus Maguire, care speră ca sistemul să intre în funcțiune în viitorul apropiat.

Facebook, care are peste 1,6 miliarde de utilizatori, a investit miliarde de dolari în conectarea unui număr tot mai mare de oameni la Internet, atât printr-o inițiativă numită internet.org, care oferă servicii de bază de Internet în zonele sărace, cât și prin construcția de drone.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1781 secunde