Vești bune pentru posesorii de Iphone. Ce se întâmplă cu bateria

469
Vești bune pentru posesorii de Iphone. Ce se întâmplă cu bateria - ios12on5s-1559719511.jpg

Articole recomandate

Bateria la iPhone a fost subiectul multor dezbateri de-a lungul anilor, dar, în final, se pare că durata ei de viață se va spori printr-un update de software, scrie playtech.ro


La conferință de acum câteva zile, oficialii Apple au făcut din nou referire la sănătatea bateriei la iPhone. Practic, a fost vorba de o nouă schimbare ce urmează să fie introdusă în iOS 13 cu scopul de a-i extinde durata de viață și de a micșora semnificativ ritmul de degradare.

Conform câtorva rânduri de pe site-ul companiei americane, "o nouă opțiune ajută la încetinirea ritmului de îmbătrânire a bateriei, prin reducerea timpului pe care iPhone-ul îl petrece încărcat până la 100%. iPhone-ul va învăța din rutina zilnică de câtă energie ai nevoie, pentru a-l încărca dincolo de 80% doar când ai nevoie de asta."

Dacă am înțeles bine, scriu jurnaliștii playtech.ro, Apple încearcă să explice că telefonul tău nu va mai fi încărcat până la 100% de fiecare dată, dacă ajungi în fiecare seară cu 30% la baterie acasă și oricum te-ai obișnuit să-l pui seara la încărcat. Prin acest sistem, deoarece acumulatorul nu va mai supus unor cicluri complete de încărcare/descărcare, ar trebui să-și păstreze capacitatea maximă de funcționare pentru mai mult timp.

La ora actuală, Apple deja micșorează rata de încărcare a bateriei când ajunge la 80%, pentru a-i extinde durata de viață. Acest sistem oferă rezultate într-o anumită manieră, dar ar fi mai benefic dacă nu ți-ai mai încărca deloc telefonul dincolo de respectivul prag. Va fi interesant să vedem rezultatele soluției propuse de Apple pe termen lung.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2973 secunde