Veste proastă pentru cei care utilizează Android

630
Veste proastă pentru cei care utilizează Android - android-1539786923.jpg

Articole recomandate

Google va cere bani producătorilor de smartphone-uri și tablete din Europa pentru a putea instala sistemul de operare Android. Decizia gigantului american vine după ce Comisia Europeană a amendat Google cu 4,34 miliarde de euro pentru abuz de poziție dominantă.


Mai exact, sistemul de operare Android era oferit gratuit însă pentru ca producătorii de gadgeturi să instaleze magazinul de aplicații Google Play compania americană le solicita să instaleze serviciile.


Astfel, aplicațiile Google Search, Gmail, Chrome, Youtube și Google Maps s-au aflat timp de aproape zece ani la loc de cinste pe smartphone-urile cumpărate în lumea întreagă.


Decizia Comisiei Europene permite producătorilor de telefoane și tablete să instaleze și alte versiuni de Android.


Amazon este cea mai cunoscută companie care personalizează Android cu propriile servicii online. Aceasta are propriul magazin de aplicații online – numit Amazon Appstore, și propriul browser – Silk.


De asemenea, producătorii chinezi Huawei și Xiaomi au versiuni proprii în China. Concomitent, companii precum colosul software Microsoft vor putea semna înțelegeri cu producătorii de electronice pentru a-și promova propriile sale servicii online.


Microsoft concurează Google pe segmentul motoarelor de căutare prin intermediul Bing, Outlook este un rival pentru Gmail, iar Edge pentru Chrome. Alte browsere alternative sunt Opera sau Mozilla Firefox, scrie Libertatea.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 02 Octombrie 2018
Stire din Tehnologie : Google intră pe piața jocurilor
Pagina a fost generata in 0.5105 secunde