Verizon a preluat Yahoo!

409
Verizon a preluat Yahoo! - verizonyahoo-1497420495.jpg

Articole recomandate

Verizon Communications Inc, cel mai mare operator de telefonie mobilă din SUA, a anunțat marți că a finalizat preluarea unui pionier din domeniul Internetului - Yahoo! pentru suma de 4,48 miliarde de dolari, potrivit AFP, citat de agerpres.


În urma acestei operațiuni, activitățile Yahoo! în domeniul motoarelor de căutare, email și mesagerie vor fi unite cu divizia AOL a Verizon pentru a forma o nouă entitate botezată Oath și care va fi condusă de fostul director general de la AOL, Tim Armstrong. 
Actualul CEO de la Yahoo, Marissa Mayer, va demisiona după cinci ani în care a încercat, fără succes, să redreseze compania.


"Finalizarea acestei tranzacții reprezintă un pas important în crearea unei mărimi globale necesare pentru compania noastră de media digitală", a declarat președintele Verizon pentru media, Marni Walden.


Pentru Yahoo!, această tranzacție pune capăt unei istorii de 21 de ani în care compania a introdus Internetul pentru o generație de utilizatori. Succesul său a fost supus la presiuni odată cu apariția Google și a altor companii care i-au atras pe consumatorii din întreaga lume și odată cu ei și bugetele de publicitate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1912 secunde