Val de alerte false cu bombă în Rusia! Legătura cu monedele virtuale

258
Val de alerte false cu bombă în Rusia! Legătura cu monedele virtuale - ddd-1580296746.jpg

Articole recomandate

Rusia a blocat miercuri a doua mesagerie criptată, Protonmail, în încercarea de a stăvili imensul val de alerte false cu bombă care perturbă de la sfârșitul lunii noiembrie sute de servicii publice, informează France Presse, potrivit Agerpres.

Serviciul Protonmail, cu sediul în Elveția, este de acum interzis, întrucât adresele sale de e-mail au fost folosite pentru a trimite alerte false, îndeosebi în luna ianuarie, a indicat Serviciul federal pentru controlul în domeniul comunicațiilor, tehnologiilor informaționale și comunicațiilor în masă din Rusia Roskomnadzor. Această măsură urmează blocajului, în 23 ianuarie, a Startmail.com, o altă mesagerie criptată, care a permis expedierea a peste 1.000 de alerte false cu bombă în 16 regiuni din Federația Rusă, potrivit Serviciului Federal de Securitate (FSB). A doua zi după blocarea acestuia, alerte false au fost totuși trimise de pe serviciul Protonmail, potrivit FSB, ceea ce a dus la evacuarea a mii de oameni.

La Moscova, agenția de presă Interfax a contabilizat 16.000 de persoane evacuate luni din instituții școlare, spitale, tribunale și stații de metrou.

De la sfârșitul lunii noiembrie, un uriaș val de alerte false cu bombă a lovit Rusia. Numai în capitala rusă, 1,55 milioane de persoane au fost evacuate de la această dată, conform Interfax. La fel ca Startmail, serviciul Protonmail a refuzat să furnizeze datele personale ale autorilor mesajelor. Prin utilizarea VPN (rețea virtuală privată), serviciile lor rămân totuși accesibile în Rusia. Nici FSB și nici Agenția de telecomunicații nu explică posibilele motive ale autorilor.

Interfax, citând surse din cadrul autorităților ruse, nota în decembrie că aceste alerte au fost adeseori însoțite de o scrisoare care solicita decontarea a 120 de bitcoins (928.766 de euro la cursul actual) care, potrivit autorilor, ar fi fost sustrase de către miliardarul rus Konstantin Malofeiev de pe platforma de schimb de criptomonede WEX și care ar fi ajuns într-un 'fond al FSB', conform filialei BBC din Rusia. Malofeiev, care figurează pe lista cu persoane vizate de sancțiuni europene din cauza presupuselor sale legături cu rebelii proruși din estul Ucrainei, a dezmințit de nenumărate ori orice legătură cu sustragerea bitcoins.

Site-ul WEX, care nu mai există, ar fi făcut să dispară cantități mari de monede virtuale, potrivit presei ruse. Această platformă a fost deschisă după ce autoritățile americane au închis Bursa de schimb al monedei virtuale BTC-e , acuzată că a participat la extorcări online și la atacuri cibernetice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4068 secunde