Țineți la intimitatea voastră? Informație bombă de la Bloomberg

262
Țineți la intimitatea voastră? Informație bombă de la Bloomberg - facebooknotificationta-1565763711.jpg

Articole recomandate

Facebook a plătit sute de subcontractori pentru a transcrie extrase sonore ale conversațiilor anumitor utilizatori, a dezvăluit marți agenția Bloomberg, deși cea mai mare rețea de socializare din lume a negat multă vreme că a acționat în acest fel pentru a-și calibra mai bine reclama sau paginile de informații, relatează AFP.


Într-un comunicat transmis agenției de știri financiare, Facebook recunoaște că a cerut transcrierea înregistrărilor sonore ale conversațiilor - cu permisiunea utilizatorilor - dar afirmă că a pus capăt acestei practici.

"La fel ca și Apple sau Google, am înghețat practica ascultării înregistrărilor sonore de către oameni săptămâna trecută", explică rețeaua de socializare.

Facebook explică că a avut permisiunea de a efectua transcrierea conversațiilor din partea utilizatorilor aplicației sale Messenger.

Subcontractorii verificau dacă inteligența artificială a rețelei interpreta corect mesajele care erau procesate fără a se furniza identitatea celor care le-au trimis, scrie Agerpres.

Potrivit Bloomberg, angajații care sunt însărcinați de transcriere se îngrijorează de implicațiile etice ale muncii lor, nefiind informați nici despre originea înregistrărilor conversațiilor, nici despre modul de utilizare a lor de către compania fondată de Mark Zuckerberg.

Amazon, Apple și Google, care vând și ele asistenți vocali, au recunoscut că procedează la fel pentru a ameliora răspunsurile aplicațiilor lor. Apple și Google au anunțat că au renunțat la această practică în ultimele săptămâni.

Amazon dă posibilitatea utilizatorilor de a bloca utilizarea discuțiilor lor cu Alexa, inteligența artificială care îi animează pe asistenții săi vocali Echo.

Facebook, care tocmai a plătit o amendă record de 5 miliarde de dolari autorităților federale americane pentru utilizarea neadecvată a datelor private ale utilizatorilor, a negat multă vreme că utilizează înregistrări audio pentru a-și putea adapta mai bine reclamele sau a-și face paginile mai atractive.

Fondatorul și CEO-ul gigantului rețelelor de socializare a respins ideea chiar în cadrul unei audieri în fața Congresului, în aprilie 2018.

"Vorbiți despre o teorie a conspirației care circulă, potrivit căreia noi ascultăm ce se petrece la microfonul dumneavoastră și utilizăm datele pentru reclamă", a răspuns tânărul miliardar unei întrebări din partea senatorului Gary Peters. "Nu facem acest lucru", a dat el asigurări.

Mai târziu, Facebook a precizat că nu ascultă microfonul unui utilizator decât dacă acesta și-a dat acordul.

Potrivit Bloomberg, compania nu a precizat ce făcea apoi cu înregistrările.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4083 secunde