Telescopul spațial Cheops, lansat cu succes

267
Telescopul spațial Cheops, lansat cu succes - cheops-1576664184.jpg

Articole recomandate

O rachetă Soyuz purtătoare a telescopului spațial Cheops, care va studia exoplanetele, a decolat miercuri de la centrul spațial Kourou din Guyana Franceză, potrivit imaginilor transmise în direct de Arianespace, relatează AFP.

Lansatorul de dimensiuni medii, care se află la a treia lansare din acest an, a decolat la ora 5:54 din Kourou (8:54 GMT).

Durata misiunii, de la decolare până la separarea satelitului, va fi de aproximativ patru ore și treisprezece minute.

Lansarea acestei misiuni a Agenției Spațiale Europene (ESA), condusă de astronomi elvețieni și cu o amplă implicare a ingineriei spaniole, care va studia dimensiunea și densitatea exoplanetelor, a fost amânată pentru 18 decembrie după ce, conform unor surse ale misiunii, a fost semnalată o problemă de software a rachetei Soyuz.

Obiectivul misiunii Cheops (CHaracterising ExOPlanet Satellite) nu este acela de a descoperi noi planete, ci de a le analiza pe cele deja identificate.

Amplasat în interiorul unui satelit, noul telescop va orbita la o distanță de 700 de kilometri deasupra Terrei, pentru a nu fi afectat de perturbațiile atmosferice, și va avea acces la întreaga boltă cerească, întrucât va fi plasat permanent cu spatele spre Soare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8158 secunde