Tarife de roaming: cât te costă comunicarea în afara României?

Joi, 31 Iulie 2014
3504
Fiind sezonul vacanțelor, multă lume își petrece concediul în afara țării, iar nevoia de comunicare umflă considerabil facturile de telefonie. Hai să vedem împreună ce tarife și ce pachete speciale au de oferit Cosmote, Digi Mobil, Orange și Vodafone.

Pentru că sunt foarte multe diferențe de tarifare între cele șaze zone de pe glob, am ales să analizăm și să comparăm tarifele doar pentru Zona 1, care acoperă Uniunea Europeană.

Cosmote

Tarifele practicate de Cosmote pentru Zona 1 sunt de 0,235 euro pe minut pentru apelurile inițiate local sau către România și 0,062 euro pe minut pentru apelurile primite. Un SMS costă 0,074 euro, iar un MB de trafic pe internet 0,248 euro.

Digi Mobil

La capitolul tarife, nimeni nu pare să vină cu o ofertă mai ieftină decât cea de la Digi Mobil. Minutul de convorbire inițiată costă 0,051 euro pe minut, apelul primit 0,0161 euro pe minut, un SMS doar 0,03 euro, iar un MB de trafic pe internet 0,086 euro. Aceste tarife sunt valabile oriunde în interiorul Uniunii Europene.

Orange

Orange nu reușește să țină tarifele la același nivel ca Digi Mobil, însă totul este mai ieftin decât în cazul Vodafone și Cosmote. Minutul pentru apeluri inițiate costă 0,19 euro, pentru apeluri primite costă 0,05 euro, un SMS costă 0,06 euro, iar fiecare MB de trafic de internet este taxat la 0,20 euro. Chiar dacă aceste tarife sunt mai mici, nu vor face o diferență majoră atunci când folosești telefonul în regim normal în roaming.

Vodafone

Și la Vodafone vedem o tarifare deloc ieșită din comun. Un minut de convorbire costă 0,24 euro, un apel primit costă 0,06 euro pe minut, un SMS 0,07 euro, iar fiecare MB de trafic pe internet 0,25 euro. Spre diferență de concurență, Vodafone vine cu o serie de opțiuni foarte atractive, care cu siguranță pot satisface nevoia de convorbiri și trafic de internet a tuturor.

Sursa: www.go4it.ro


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2867 secunde