Țara cu cei mai mulți dependenți de internet: stau și 18 ore pe YouTube

233
Țara cu cei mai mulți dependenți de internet: stau și 18 ore pe YouTube - dependentainternetaddiction1170x-1562586352.jpg

Articole recomandate

Coreea de Sud este cea mai conectată țară din lume. Aproape toată lumea are un smartphone și acces la internet, însă asta are și o parte întunecată, scrie playtech.ro



Cele mai recente informații dezvăluie faptul că peste 140.000 de tineri din Coreea de Sud sunt dependenți de internet, dar alte surse sugerează că acest număr ar putea fi mult mai mare. Drept urmare, mai mulți tineri sud coreeni sunt tratați și primesc ajutor ca să stea offline.

De asemenea, în școli s-au introdus programe speciale menite să împiedice copii să devină dependenți de internet.

În Coreea de Sud s-au implementat locuri u
nde tinerii, care au nevoie de ajutor, merg pentru a rămâne offline. La intrare în tabără li se iau toate gadgeturile și acolo învață tehnici menite să-i ajute să devină independeți, să nu mai depindă de internet și să-și schimbe modul de percepere al internetului.


Dependența de internet stârnește îngrijorări în Coreea de Sud


Din 2014, peste 1200 de persoane au vizitat un asemenea loc din regiunea Muju. În această tabără, tinerii învață să se simtă mai bine fără telefoane, fac sport, se joacă boardgames, construiesc lucruri și au activități care, în general, le arată că există și viață offline.

Ideea este ca acele activități să-i ajute pe cei de acolo să se simtă fericiți și relaxați, în loc să se simtă astfel primind like-uri și câștigând jocuri online.

"Mă uitam pe YouTube în fiecare zi, câteodată timp de 18 ore. Îmi luam telefonul cu mine în baie, în timp ce mâncam. Mă gândeam că o să mă uit la ceva timp de o oră, apoi timpul trece și este greu să mă opresc", a spus o tânără pe nume Hawon.

Ea explică faptul că aceștia sunt foarte stresați de școală și internetul este o metodă de relaxare. "Mi-a afectat notele, iar atunci când ieșeam cu prietenii nu vorbeam între noi, ci doar foloseam telefoanele. Adormeam la școală și câteodată mă enervam pe oameni fără motov", mai spune ea.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4655 secunde