Se poate și la noi! Investiție de 7 MILIOANE DE DOLARI pentru un startup românesc de cybersecurity

169
Se poate și la noi! Investiție de 7 MILIOANE DE DOLARI pentru un startup românesc de cybersecurity - ddd-1578223657.jpg

Articole recomandate

Startup-ul românesc de cybersecurity TypingDNA a primit o investiție totală de 7 milioane de dolari într-o nouă rundă de tip Serie A, condusă de Gradient Ventures, fondul de investiții specializat în AI (Inteligență Artificială) al lui Google, precum și cu participarea GapMinder Ventures și Techstars Ventures, alături de alți investitori existenți din runde anterioare, informează un comunicat de presă al fondului GapMinder care a investit 1,2 milioane de dolari în această nouă rundă, relatează Agerpres.

Startup-ul intenționează să utilizeze această nouă investiție pentru a-și extinde rețeaua de suport pentru dezvoltatori și pentru a oferi mai multe instrumente pentru a-și integra API-ul cu platformele existente de dezvoltare a site-urilor web.

Această finanțare vine după ce în noiembrie 2018 TypingDNA a mai obținut o investiție de 1,5 milioane de dolari într-o runda de tip Seed condusă de fondul GapMinder Ventures, cu participarea unor investitori din Statele Unite, Marea Britanie și Romania.

TypingDNA a dezvoltat algoritmi și tehnologii proprii de inteligență artificială pentru autentificarea utilizatorilor în funcție de modul în care aceștia utilizează tastatura. Printr-un proces de observare și învățare a modului în care utilizatorul tastează, TypingDNA poate recunoaște încercările ulterioare ale unui anumit utilizator prin potrivirea lor cu contul cunoscut. Această tehnologie, cunoscută sub numele de typing biometrics, va permite aplicațiilor existente precum autentificarea, detectarea fraudelor, recuperarea parolelor, în domenii variate precum financiar bancar dar și testele de evaluare online în domeniul educației, să autentifice utilizatorii într-un mod mai sigur decât formele tradiționale de autentificare 2FA (cu doi factori).

"Progresul cercetării, dezvoltării și adopției typing biometrics are o importanță globală. Tastaturile sunt încorporate astăzi în aproape orice dispozitiv, ceea ce face ca respectivul comportament de tastare să fie cel mai disponibil pe scară largă dintre datele biometrice ale utilizatorilor. Această rundă de finanțare ne va permite să continuăm misiunea noastră de a oferi biometrie ușor de utilizat, non-intruzivă și securitate sporită oamenilor din întreaga lume" a declarat Raul Popa, CEO și co-fondator al TypingDNA.

"Suntem foarte încrezători în viziunea echipei TypingDNA și în evoluția lor, și suntem confortabili să susținem în continuare hiper-dezvoltarea lor la nivel internațional, dincolo și de nivelul actual al celor 8,5 milioane dolari pe care TypingDNA le-a ridicat în rundele Seed și Series A" a declarat Dan Mihaescu, Partener Fondator al GapMinder.

TypingDNA, cu birouri la New York și Oradea, a fost înființată în 2016. Compania a pornit din România unde a câștigat recunoaștere și premii prestigioase și a deschis birouri în New York în 2018, urmare a admiterii în cadrul acceleratorului de afaceri Techstars. În prezent TypingDNA are clienți și parteneri din întreaga lume.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 28 Decembrie 2019
Stire din Tehnologie : NASA a prezentat roverul Mars 2020
Pagina a fost generata in 0.3581 secunde