Samsung pregătește un proiect care poate da bătăi de cap tuturor băncilor

448
Samsung pregătește un proiect care poate da bătăi de cap tuturor băncilor - 47398-1588944929.jpg

Articole recomandate

Samsung se pregătește să intre pe-o piață foarte competitivă. Principalul concurent vor fi băncile, apoi serviciile ca Revolut. Acum știm un pic mai multe despre acest plan.


Samsung are de câțiva ani un serviciu de plăți. Dar acum vrea să-l ducă la următorul nivel cu un sistem de administrare a banilor, dar și un card caracterizat de companie drept inovator. Deocamdată, principalul concurent direct e Apple, care are deja un card de credit. Apoi, sunt concurenții tradiționali din acest sector: bănci și servicii fintech ca Revolut sau Monese, informează playtech.ro.


"În 2020, Samsung Pay va fi extins să fie mai mult decât un serviciu de plăți. În ultimul an am fost ocupați cu dezvoltarea unei platforme de management financiar mobile first. Viziunea noastră e să ajută clienții să-și administreze banii, astfel încât să-și împlinească mai ușor visurile. Acum, mai mult ca niciodată, serviciile mobile de finanțe și uneltele de administrare a banilor vor fi foarte importante în viețile noastre" a declarat Sang Ahn, vicepreședinte Samsung Pay.


Compania ar lansa cardul și serviciul acesta în vară. Deocamdată, n-a oferit detalii despre cum va funcționa sau ce va însemna că-i mobile first, din moment ce și alte servicii sunt la fel. Samsung susține însă că are parteneriate cu mai multe companii pentru a dezvolta acest tip de experiență.


Samsung Pay a fost lansat în 2015. În prezent, e un serviciu pentru plăți încă indisponibil în România. Putem spera că, odată cu noul proiect, am putea vedea o extindere și la noi, mai ales că Apple Pay e deja aici.


Pe piața din România, Samsung ar avea următorii concurenți cel puțin pe plăți și management financiar: Orange Money, Revolut, Monese. Bănci ca ING Bank, Banca Transilvania, UniCredit sau BCR au investit, totodată, destul de mult în aplicațiile lor. Avantajul companiei ar fi că e lider de piață pe telefoane.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0148 secunde