S-A SĂTURAT DE ANDROID! Facebook vrea sistem propriu de operare

243
S-A SĂTURAT DE ANDROID! Facebook vrea sistem propriu de operare - ddd-1576836047.jpg

Articole recomandate

Nu este un secret că Facebook vrea să se extindă pe piața de hardware, așa cum s-a întâmplat deja cu display-ul inteligent - Portal și cu seria de căști VR - Oculus VR. Cu toate acestea, aceste produse rulează pe versiuni modificate de Android, iar Facebook dorește să înlocuiască acest sistem de operare cu ceva propriu - numit de presa internațională Facebook OS.

Citat de AndroidAuthority.com, publicația The Information scrie că Facebook lucrează la un sistem de operare intern pentru a elimina nevoia de a se baza pe Android. Unul dintre liderii acestui proiect este Mark Lucovsky, fost angajat al Microsoft, care a fost co-autor al sistemului de operare Windows NT.

Ficus Kirkpatrick, unul dintre șefii diviziei de realitate virtuală și augmentată (VR/AR) de la Facebook, a vorbit cu jurnaliștii de la The Verge despre dezvoltarea sistemului de operare. Deși nu a recunoscut că Facebook lucrează la un astfel de proiect, Kirkpatrick a spus că acest lucru este posibil și că Facebook ar beneficia de faptul că nu este nevoie să se bazeze pe Android.

Facebook ar putea aborda strategia Apple pentru dispozitivele și sistemul său de operare. Mai exact, este posibil ca Facebook să dorească controlul total asupra ecosistemului de dispozitive dezvoltate de companie - de la proiectarea hardware-ului în sine până la procesoarele care alimentează acel hardware și mai departe până la sistemul de operare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5915 secunde