Roboți vor fi folosiți la interacțiunea cu pacienții cu noul coronavirus într-un spital din România

242
Roboți vor fi folosiți la interacțiunea cu pacienții cu noul coronavirus într-un spital din România - 1dsc0984721-1588085455.jpg

Articole recomandate

Roboții vor putea fi folosiți, în această perioadă, pentru interacțiunea cu pacienții infectați cu noul coronavirus, care vor fi internați în cadrul Unității de Suport Medical din Bucureștii Noi.


Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) și Bucharest Robots - primul start-up de robotică din România au colaborat din punct de vedere tehnologic în cadrul Unității de Suport Medical din Bucureștii Noi.


Cei patru roboți puși la dispoziția DSU pe perioada epidemiei vor avea sarcini diferite în cadrul unității medicale, precum dezinfecția, servirea mesei, instrucțiuni legate de grupuri sanitare, locul de luat masa, parola de la internet, respectiv interacțiunea cu pacienții, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a DSU.


"Devine mult mai ușor gestionarea lui pentru că avem și tehnologia în spate, de la tehnologia informației, la roboți care fac dezinfecție, la roboți care pot să distribuie apă, mâncare, la roboți care pot să răspundă la unele întrebări, deci cred că, în aceste situații, chiar dacă sunt realizate pentru dezastre, tehnologia rămâne foarte importantă și poate să reducă nevoia de personal în astfel de centre", a declarat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.


Inițiativa face parte din continuarea procesului de colaborare a DSU cu societatea civilă, venind astfel în sprijinul combaterii SARS-CoV-2 în România.


Două companii, cu sprijinul Ministerului Sănătății și al Departamentului pentru Situații de Urgență, au demarat, la începutul lunii aprilie, organizarea unui centru de spitalizare pentru persoane noncritice, prin punerea la dispoziție a unui spațiu de 7.500 metri pătrați în Bucureștii Noi, respectiv amenajarea și echiparea lui pentru a fi predat, ulterior, MS.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.925 secunde