Război între Kaspersky și Windows Defender

655
2
Război între Kaspersky și Windows Defender - kasperskylab-1496764122.jpg

Articole recomandate

Kaspersky Lab, o companie rusă specializată în securitatea cibernetică, a depus marți o plângere în care acuză gigantul american Microsoft de concurență neloială, transmit Reuters și site-ul rt.com, potrivit Economica.net.

Plângerea a fost depusă la Comisia Europeană (CE) și la Oficiul Federal Antimonopol din Germania. Reprezentanții CE au confirmat că au primit plângerea Kaspersky, dar nu au furnizat detalii suplimentare.

Kaspersky susține că Microsoft abuzează de poziția sa dominantă pe piață pentru a nu permite accesul producătorilor independenți de software antivirus, forțând utilizatorii programului Windows 10 să folosească softul propriu Windows Defender și creând obstacole în calea firmelor care vor să intre pe piață.

'Aceste acțiuni ale Microsoft au dus la o protecție mai redusă pentru utilizatori, limitând dreptul lor de a alege, și la pierderi financiare pentru utilizatori și companiile specializate în securitatea cibernetică', se arată în comunicatul Kaspersky.

Reprezentanții Microsoft nu au fost disponibili pentru comentarii.

Anul trecut, Autoritatea Antimonopol din Rusia a deschis o investigație în urma acuzațiilor conform cărora Microsoft ar fi forțat clienții să folosească propriul software antivirus. Gigantul american a negat acuzațiile.

Comentează știrea

k
7 iunie 2017
plm

La un ziar de 2 bani,poti sa te astepti la ceva bun?

k
8 iunie 2017
plm

Dupa atatea zile tot nu ati schimbat articolul?Sau titlul?Sau redactia?Sau pe Andreea?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4287 secunde