Raport Facebook: câte conturi de utilizator false "poluează" paginile rețelei

199
Raport Facebook: câte conturi de utilizator false

Articole recomandate

Incluse în raportul pentru finalul de an 2013, statisticile privind numărului de utilizatori activi și repartizarea acestora între platforma PC și dispozitive mobile a scos la iveală un detaliu îngrijorător, anume că între 5.5% și 11.2% dintre conturile active sunt fie duplicate ce aparțin aceluiași utilizator, sau falsuri create în numele altei persoane.


Rețeaua Facebook numără în prezent 1.23 miliarde utilizatori care îi accesează serviciile cel puțin o dată pe lună. Dintre aceștia, 945 milioane folosesc interfața pentru dispozitive mobile sau aplicațiile furnizate în variante pentru Android și iOS. Din grupul ceva mai restrâns de 757 milioane utilizatori care vizitează Facebook în fiecare zi, 556 milioane au ca dispozitiv preferat telefonul mobil sau tableta.


Potrivit aceluiași raport,  între 67.65 și 137.76 milioane din cele 1.23 miliarde conturi active sunt false, încadrarea lor fiind după cum urmează:
  • Între 54.89 și 97.17 milioane conturi sunt duplicate, aparținând aceluiași utilizator
  • Între 9.84 și 25.83 milioane sunt conturi înșelătoare, create în numele altei persoane cu scopul de a dezinforma, defăima sau servi altor interese
  • Între 4.92 și 14.76 milioane dintre conturile de utilizator active încalcă regulile de postare acceptate în rețeaua Facebook, publicând conținut pornografic sau de altă natură
Comparate cu estimările furnizate în rapoarte anterioare, datele furnizate chiar de Facebook par să arate păstrarea unei medii de 8.35% conturi false de-a lungul întregului an 2013.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4488 secunde