Postările anti-vaccinare ar putea fi cenzurate pe Facebook

226
Postările anti-vaccinare ar putea fi cenzurate pe Facebook - vaccinimunizarebeneficii646-1550230400.jpg

Articole recomandate

Analiza măsurilor are loc după ce senatorul american Adam Schiff a trimis o scrisoare publică pentru Facebook și Google în care trage un semnal de alarmă cu privire la răspândirea curentului anti-vaccinare prin intermediul platformelor celor două companii. Deși senatorul american se referă la pericolele pe care nevaccinarea le poate genera în Statele Unite, același lucru este valabil pentru întreaga lume, inclusiv în România existând o aprigă dezbatere pe această temă în mediul online.

Răspunzând la această interpelare, Facebook spune că analizează în prezent situația și evaluează mai multe măsuri pe care ar putea să le ia pentru limita răspândirea curentului anti-vaccinare. Una dintre măsuri ar putea fi limitarea sau eliminarea completă a acestui tip de conținut din recomandările care apar în diverse secțiuni ale rețelei sociale, inclusiv a grupurilor recomandate, potrivit Digi24. Facebook va încerca să afișeze conținut de calitate și informații venite din surse care au autoritate în domeniu în locul postărilor anti-vaccinare. 


Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a anunțat, joi, că Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 124. Ultimele patru persoane care au murit și în cazul cărora s-a confirmat virusul gripal de tip A aveau condiții medicale preexistente și nu erau vaccinate antigripal.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3715 secunde