Părinții sunt îngrijorați de siguranța online a copiilor, dar nu îi educă pe tema asta

198
Părinții sunt îngrijorați de siguranța online a copiilor, dar nu îi educă pe tema asta - familytimewithtechnologyroyaltyf-1569491391.jpg

Articole recomandate

Copiii sunt supuși unui număr mare de riscuri în mediul online, însă părinții nu joacă un rol suficient de important în educarea lor în această privință.


Copiii petrec acum foarte mult timp pe internet. Aproximativ 9 din 10 copii cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani au fie un smartphone, fie o tabletă. Așadar, pericolele la care pot fi expuși sunt destul de multe.


Un studiu recent arată că părinții comunică destul de puțin cu copiii lor pe această temă, deși îi îngrijorează destul de tare situația. Astfel, 84% dintre părinții din întreaga lume sunt îngrijorați în legătură cu siguranța online a copiilor lor. Asta spune un studiu comandat de Kaspersky și realizat de Savanta.


Totuși, părinții petrec, în medie, aproximativ 46 de minute de vorbă cu copii lor despre siguranța online, pe tot parcursul copilăriei lor.


Ce recomandă Kaspersky


Dacă știți ce caută copilul online, puteți să vă oferiți ajutorul, dar utilizați informațiile cu atenție.
Discutați cu copilul de câte ori aveți ocazia, explicându-i părțile bune, dar și pericolele din mediul online.
Luați în considerare instalarea unei variante Family a soluțiilor de securitate sau a unei soluții dedicate de control parental. Acestea vă ajută să vă protejați familia, datele private și copiii – în mediul online și nu numai, scrie playtech.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5165 secunde