NU VĂ LĂSAȚI PĂCĂLIȚI! Noul film "Star Wars", ținta infractorilor cibernetici

242
NU VĂ LĂSAȚI PĂCĂLIȚI! Noul film

Articole recomandate

Cel mai recent film din trilogia "Star Wars" a atras atenția atacatorilor cibernetici chiar înainte de premieră și a dus la crearea de site-uri frauduloase și fișiere malware, atrag atenția experții Kaspersky, citați de Agerpres.

"Atenția publică asupra "Star Wars: The rise of Skywalker", a cărui premieră este pe 19 decembrie, a atras deja infractorii cibernetici. Cercetătorii Kaspersky au găsit peste 30 de site-uri frauduloase și profiluri de social media deghizate în conturi oficiale ale filmului (numărul real al acestor site-uri poate fi mult mai mare) care, aparent, distribuie copii gratuite ale ultimului film din franciză. Aceste site-uri colectează datele cardurilor utilizatorilor neatenți, sub pretextul înregistrării necesare pe portal. Domeniile site-urilor utilizate pentru colectarea datelor personale și răspândirea fișierelor dăunătoare, copiază, de obicei, numele oficial al filmului și oferă descrieri minuțioase și conținut suport, făcând astfel utilizatorii să creadă că site-ul are legătură cu filmul oficial. O astfel de practică se numește "SEO negru" și le permite infractorilor să promoveze site-urile de phishing, astfel încât acestea să ajungă mai sus în rezultatele motoarelor de căutare (astfel de rezultate apar adesea pentru termeni de căutare cum ar fi "numele-filmului vizionează gratis")", explică specialiștii.

Mai mult, pentru a sprijini și mai mult promovarea site-urilor frauduloase, infractorii cibernetici au creat conturi de Twitter și alte conturi de social media, unde distribuie link-uri către conținut.

Conform datelor centralizate, până în prezent, 83 de utilizatori au fost deja afectați de 65 de fișiere dăunătoare deghizate în copii ale noului film.

În 2019, Kaspersky a depistat 285.103 de încercări de a infecta 37.772 de utilizatori care doreau să vizioneze filme ale renumitei serii spațiale, ceea ce semnifică o creștere de 10% față de anul trecut. De asemenea, numărul de fișiere unice utilizate pentru a viza utilizatorii a fost de 11.499, în scădere de 30% în comparație cu 2018.

Kaspersky, companie globală de securitate cibernetică fondată în anul 1997, are în portofoliu peste 400 de milioane de utilizatori individuali și 270.000 de companii-client.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4121 secunde