NASA a dezvoltat un ventilator special pentru pacienții COVID-19 în doar 37 de zile. Poate fi folosit și acasă

Sâmbătă, 25 Aprilie 2020
321
Inginerii de la NASA au dezvoltat un venitlator cu înaltă presiune special conceput pentru a ajuta pacienții bolnavi de COVID-19, potrivit unui comunicat al agenției, citat de CNN, scrie Digi24.ro.


Ventilatorul a primit numele VITAL, după ce a trecut un testul final de la Școala de Medicină Icahn din New York la începutul săptămânii. NASA spera ca procedurile de aprobare să decurgă rapid pentru a putea fi folosit în ajutorarea pacienților. "Suntem foarte mulțumiți de rezultatele obținute în urma testelor desfășurate într-un laborator care simulează cu mare precizie organismul uman", a spus Dr. Matthew Levin.




 Prototipul este flexibil și poate fi utilizat atât în spitale cât și în centrele de carantină care pot fi hoteluri sau locuințe. Acesta are o capacitate mai mare de a oferi oxigen pacienților decât ventilatoarele utilizate în acest moment în SUA. Cantitatea suplimentară de oxigen a fost integrată special, după ce s-a dovedit că în anumite cazuri este necesar mai mult oxigen în organismul pacienților aflați în stare gravă.




Pagina a fost generata in 0.2143 secunde