X
X
Mai multe ştiri online:

Mesajele periculoase pe WhatsApp, cum să ne ferim de ele

Ştire online publicată Miercuri, 09 Septembrie 2020. Autor: Cuget Liber Online.
Sursa foto The Verge
Mesajele periculoase pe WhatsApp, cum să ne ferim de ele - 1-1599661255.jpg
Utilizatorii WhatsApp au început să primească mesaje bizare care provoacă erori și blochează aplicația, forțându-i pe mulți să o reinstaleze, potrivit Playtech.ro.


Aceste mesaje codificate, cunoscute și sub numele de bombe text, conțin un șir aparent aleatoriu de caractere care vor cauza probleme de redare și vor forța aplicația să se blocheze.


Mesajele vor trimite aplicația într-o buclă infinită și vor forța utilizatorul, fie pe iOS, fie pe Android, să o șteargă și să o reinstaleze. În unele cazuri, acest lucru poate duce la pierderea unui întreg istoric de chat.


Mesajele au fost preluate și analizate de WABetaInfo, un blog de tehnologie dedicat lucrurilor legate de WhatsApp.


“Un contact ar putea trimite un mesaj care conține multe caractere ciudate. Dacă le citiți în totalitate, nu au niciun sens, dar WhatsApp ar putea interpreta mesajul într-un mod greșit. Uneori, WhatsApp nu este capabil să redea mesajul în totalitate, deoarece structura sa este atât de ciudată: combinația acestor caractere creează o situație în care WhatsApp nu este capabil să proceseze mesajul, determinând un blocaj infinit. Când deschideți WhatsApp, acesta este înghețat și se blochează. Dacă încercați să deschideți din nou aplicația, aceasta se blochează în continuare”.


Dacă utilizezi WhatsApp, este probabil indicat să îți protejezi contul și există câteva metode prin care poți face asta.


Pentru început, poți accesa opțiunea pentru Confidențialitate din meniul Setări. De acolo, modificați setarea Grupuri, astfel încât numai persoanele de contact să vă poată adăuga într-un grup.


Dacă deja ai primit mesaje bizare, există șanse să îți mai salvezi datele cu ajutorul versiunii web a WhatsApp.


Te poți conecta prin versiunea desktop a WhatsApp, iar dacă ștergi mesajul și apoi blochezi numărul de pe care a fost trimis, aplicația mobilă nu ar trebui să mai dea semne că se blochează.


Din păcate, dacă nu erai deja conectat pe desktop, WhatsApp îți va cere să scanezi un cod QR cu ajutorul aplicației mobile pentru a accesa versiunea web. Iar atât timp cât aplicația mobilă a fost deja afectată de mesajul “codat”, această abordare nu va mai fi disponibilă.


“WhatsApp a lansat și a început deja să lanseze un patch care abordează acest lucru în ultima sa actualizare de software iOS”, a declarat un purtător de cuvânt de la Facebook pentru TechRadar.


“La fel ca în cazul oricărui produs tehnologic, îi încurajăm cu tărie pe utilizatori să își actualizeze aplicația WhatsApp și sistemul de operare mobil și să descarce actualizări ori de câte ori sunt disponibile.”


Interesant este că această problemă a fost întâlnită încă de acum trei ani. Nu știm dacă WhatsApp încearcă deja să rezolve problema, dar probabil că ar putea dura mult timp, dacă există o combinație infinită a acestor caractere.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.3573 secunde