LG renunţă la smartphone-uri, după ani de pierderi

5914
LG renunţă la smartphone-uri, după ani de pierderi - lgoffice-1617612409.jpg

Articole recomandate

După ce, luni la rând, oficialii companiei au negat zvonurile despre o ieşire iminentă de pe piaţa smartphone-urilor, LG confirmă acum că renunţă să mai concureze pe extrem de agitata piaţă a telefoanelor inteligente. În funcţie de regiune şi de ritmul vânzărilor, smartphone-urile LG care sunt acum pe piaţă vor mai rămâne disponibile pentru achiziţie, dacă utilizatorii chiar doresc să cumpere telefoane despre al căror suport nu se ştie cum va continua. Nu au fost anunţate disponibilizări. În schimb, cei de la LG spun că deciziile privind forţa de muncă vor fi luate local, în fiecare regiune, în funcţie de particularităţile afacerilor desfăşurate de companie.


Oficial, producătorul coreean spune că renunţă la smartphone-uri pentru a se putea concentra pe alte zone de viitor, precum componente pentru vehicule electrice, case inteligente, inteligenţă artificială, B2B etc, potrivit Observatornews.ro.


Ieşirea LG de pe piaţa smartphone-urilor nu reprezintă o surpriză, având în vedere că, în ultimii ani, divizia de smartphone-uri a acesteia a operat constant pe pierdere. Asta deşi, la începutul anului trecut, oficialii companiei spuneau că încearcă să revină pe profitabilitate în 2021. Anii de glorie ai LG pe piaţa smartphone-urile au fost cei în care compania producea device-uri pentru seria Nexus, a celor de la Google, înainte ca Google să-şi facă propria divizie de hardware. LG a fost mereu unul dintre cei mai inovatori producători de smartphone-uri, însă asta nu s-a concretizat la nivel financiar. Compania coreeană trebuia să lanseze anul acesta un smartphone care-şi mărea suprafaţa prin rularea ecranului. Cel mai probabil, acesta nu va fi scos pe piaţă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0175 secunde