"Internetul va avea suficiente informații să prezică viitoarele mișcări ale oamenilor"

203

Articole recomandate

Atacurile cibernetice vor ajunge, în 2020, la un nivel fără precedent. Specialiștii în securitate cibernetică estimează că omenirea va folosi 20 de miliarde de dispozitive smart, multe dintre ele vulnerabile. Vor fi vizate de atacuri domeniile educației și al sănătății, dar și companiile ce lucrează cu date sensibile.


"Pentru prima oară în istoria criminalității informatice, anul acesta vom depăși bariera de 1 miliard de amenințări informatice cunoscute cu o creștere zilnică între 300.000 si 500.000 de amenințări info unice. Este un record absolut în acest moment pe care nu ne-am fi dorit să îl atingem", spune Bogdan Botezatu, director de cercetare.

Specialiștii spun că, în 2020, atacurile instrumentate la nivel de stat vor fi mult mai intense iar sumele investite vor fi fabuloase. Cei mai activi actori în această zonă a pirateriei informatice sunt China, Rusia, Corea de Nord și Iran.


Anul viitor au loc alegeri prezidențiale în SUA și este de așteptat ca fenomenul de fakenews să ia amploare.

"Practic atacatorii vor folosi o noua tehnologie de deepfakes. Astfel vom putea vedea conținut audio și video ce nu este legitim. În general persoanele care vor fi predispuse la impersonari sunt cele cu amprenta publică mai mare", spune Liviu Arsene, specialist securitate cibernetică.

Discreția și secretul datelor personale sunt termeni care nu se aplică în mediul online. Pe termen lung, cei mai afectați vor fi copiii.

"Din prima zi de naștere internetul cunoaște cum arată, unde s-au născut, cum îi cheamă, cine sunt părinții. Internetul va avea suficient de multe informații despre aceștia încât să le agrege toată viața privată și să le prezică mișcările viitoare cu o acuratețe mult mai mare. În medie, aproape 200 de indivizi își pierd identitatea în fiecare secundă", spune Bogdan Botezatu, director de cercetare.

Specialiștii recomandă că, pe lânga soluțiile de securitate instalate, utilizatorii sa fie zgârciți cu informațiile pe care le comunică.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1822 secunde