Inteligența Artificială poate prezice producerea unui infarct

257
Inteligența Artificială poate prezice producerea unui infarct - ddd-1581772070.jpg

Articole recomandate

Oamenii de știință au folosit pentru prima dată Inteligența Artificială (AI) pentru a prezice cu acuratețe posibilitatea producerii unui infarct sau a unui accident vascular cerebral, sugerează un nou studiu preluat vineri de Press Association, conform Digi 24.

O cercetare condusă de Barts Health NHS Trust și University College London a folosit Inteligența Artificială pentru a analiza imagini scanate ale fluxului sangvin și a comparat predicțiile realizate cu ajutorul acesteia cu evoluția ulterioară a pacienților. Potrivit studiului, aceste comparații arată că tehnologia AI a reușit, pentru prima dată, să prezică pacienții care s-ar putea confrunta cu probleme de sănătate asociate circulației sangvine cu o acuratețe mai mare decât un medic folosind mijloace tradiționale.

Cercetătorii susțin că studiul analizează, pentru prima dată în acest mod, imagini scanate ale fluxurilor sangvine, iar rezultatele ar putea fi folosite de echipele medicale pentru a recomanda tratamente pacienților. Afecțiunile cardiovasculare sunt principala cauză de deces și boală, iar fluxul sangvin redus, tratabil de cele mai multe ori, este un simptom comun al multor probleme cardiace.

Reglementările internaționale recomandă un număr de proceduri de evaluare pentru măsurarea fluxului sangvin al pacienților, dar multe dintre acestea sunt invazive și riscante, mai precizează studiul. Unele proceduri noninvazive sunt disponibile, cum ar fi imagistica pe bază de Rezonanță Magnetică Cardiovasculară (CMR), dar cercetătorii argumentează că imaginile tomografice care folosesc această tehnică sunt dificil de analizat într-o manieră suficient de precisă pentru a face recomandări de tratament.

În cadrul studiului, finanțat de British Heart Foundation și publicat în revista Circulation, cercetătorii au folosit imagini CMR de la peste 1.000 de pacienți de la Bartholomew's Hospital și Royal Free Hospital. Acestea au fost apoi analizate folosind o "nouă tehnică automată de Inteligență Artificială'' pentru a cuantifica instantaneu fluxul sangvin către inimă și a transmite apoi măsurătorile către echipele medicale care tratează pacienții.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4632 secunde