Informația zilei despre numărul unic de urgență 112

Joi, 23 Mai 2019, 14:34
508
Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a anunțat, joi, că apelarea serviciului de urgență 112 este gratuită și poate fi făcută de la orice telefon fix sau mobil, iar Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a lansat aplicația pentru telefoane mobile "Apel 112".


Pentru a folosi această aplicație, utilizatorii trebuie să aibă serviciul de date activat pe abonamentul sau cartela prepaid pe care o dețin. Chiar dacă aplicația este instalată și activă, aceasta nu va transmite automat localizarea în următoarele situații specifice dacă numărul de telefon nu aparține unui operator mobil din România, dacă nu există acoperire a operatorului care deține numărul de telefon sau dacă telefonul este în roaming.

"În aceste situații, utilizatorii aplicației care apelează numărul de urgență 112 pot transmite verbal coordonatele geografice de localizare care pot fi vizualizate când este accesată aplicația Apel 112", se arată în comunicat.

Persoanele cu deficiențe de auz și/sau vorbire au la dispoziție serviciul SMS 113 pentru a anunța situațiile de urgență prin SMS. Funcționarea Serviciului 113 este posibilă doar după înregistrarea beneficiarilor cu dizabilități de auz și/sau de vorbire în baza de date a SNUAU și a numărului de telefon mobil pe care îl folosesc pentru anunțarea urgențelor către operatorii Sistemului 112.Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3775 secunde