Google și Facebook, investigate în SUA din cauza influenței lor pe piață

Sâmbătă, 07 Septembrie 2019
138
Două grupuri de procurori generali din mai multe state americane au anunțat investigații separate privind mari companii din domeniul tehnologiei, cum ar fi Google Alphabet și Facebook, din cauza influenței lor din ce în ce mai crescute pe piață, potrivit Reuters.


Prima investigație, condusă de procuratura din New York și care include alte șapte state americane și districtul Columbia, se concentrează pe Facebook. A doua, anunțată de procuratura din Texas și care ar putea include până la 40 de alte state, ar putea să vizeze Google, deși autoritățile nu au specificat despre care dintre companiile mari de tehnologie este vorba.


Odată lăudate ca fiind motoare ale creșterii economice, companiile din social media, de căutare pe internet, comerț electronic și alte tehnologii digitale sunt din ce în ce mai mult în defensivă în urma unor probleme precum încălcarea confidențialității și influența lor foarte mare pe piață.


Politicieni, inclusiv președintele Donald Trump, consumatori, alte firme și autoritățile de reglementare au criticat această influență.


"Demarez o anchetă împotriva Facebook pentru a stabili dacă acțiunile lor au pus în pericol datele consumatorilor, au redus calitatea alegerilor consumatorilor sau au crescut prețul publicității", a scris pe Twitter procurorul general din New York, Letitia James.


Pagina a fost generata in 0.2703 secunde