Germania cere Facebook să cenzureze mesajele și comentariile rasiste

259
Germania cere Facebook să cenzureze mesajele și comentariile rasiste - facebook112-1440769131.jpg

Articole recomandate

Facebook a primit o cerere din partea autorităților germane să cenzureze mesajele rasiste. Reprezentanții rețelei de socializare au declarat că vor analiza acest lucru în mod foarte serios.



Grupurile rasiste și de dreapta din Germania, care acuză frecvent mass-media de cenzură în ceea ce le privește, au dezvoltat rețele puternice pe Facebook, unde numeroși "prieteni" își exprimă aprecierea, prin "like-uri", față de comentarii jignitoare la adresa refugiaților care sosesc zilnic în această țară, potrivit Realitatea.net.

Ministrul german al Justiției, Heiko Maas, le-a scris șefilor din Germania și Europa ai Facebook, pentru a le cere o întâlnire, pe 14 septembrie, pentru a discuta despre acest subiect.

"Utilizatorii rețelei Facebook critică faptul că, în ciuda plângerilor făcute, compania nu previne în mod eficient mesajele și comentariile rasiste și xenofobe", potrivit scrisorii obținute de presa germană.

Maas a mai spus că utilizatorii au primit adesea mesaje potrivit cărora acele comentarii nu încălcau politicile comunității Facebook. De asemenea, acesta a spus că Facebook este obligat prin lege să șteargă comentarii care sunt considerate ilegale.

Facebook a declarat că se va întâlni cu ministrul german și că ia în serios aceste îngrijorări exprimate de Maas, dar nu a menționat dacă a fost de acord cu data propusă de acesta. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6931 secunde