Franța lucrează la o aplicație care avertizează dacă ai contactat cu o persoană infectată cu coronavirus

253
Franța lucrează la o aplicație care avertizează dacă ai contactat cu o persoană infectată cu coronavirus - futureofmobileapps1024x683-1586351651.jpg

Articole recomandate



Guvernul francez lucrează la o aplicație pentru telefoanele mobile care ar putea avertiza utilizatorii dacă au intrat în contact cu o persoană infectată cu coronavirus, a declarat miercuri secretarul de stat francez pentru domeniul digital, Cedric O, o măsură de natură să ridice întrebări cu privire la impactul utilizării tehnologiei de urmărire asupra libertăților civile, informează agerpres.ro.


Franța, care a intrat în a patra săptămână de carantină pentru a încetini răspândirea coronavirusului, explorează modalități de a pune capăt restricției de circulație, inclusiv aplicații de urmărire a contactelor.


"În lupta împotriva COVID-19, tehnologia poate ajuta", a declarat Cedric O pentru ziarul Le Monde într-un interviu. "Nimic nu va fi decis fără o dezbatere mai amplă", a mai spus oficialul francez.


El a afirmat că Franța lucrează la un proiect numit "StopCovid", o aplicație prin bluetooth pe care utilizatorii o vor instala pe telefonul mobil pe bază de voluntariat.


Eficiența sa va depinde de utilizarea în mod voluntar de către persoanele care au fost testate pozitiv. Aplicația va anunța apoi toate persoanele care au fost în contact strâns cu aceștia că s-au aflat în prezența cuiva care s-a identificat ca fiind testat pozitiv la coronavirus.


"Aplicația vă va informa pur și simplu că ați fost în contact în zilele precedente cu cineva care a fost testat pozitiv", a mai spus Cedric O, adăugând că un grup de experți lucrează la un prototip de câteva zile, însă data lansării este incertă.


Aplicația franceză va folosi doar bluetooth și nu geolocalizarea, a afirmat Cedric O, și nu va urmări deplasările unui utilizator. Datele vor fi anonime și vor fi șterse după o anumită perioadă. Germania și Elveția lucrează la aplicații similare, a adăugat el.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7792 secunde