Facebook a lansat Portal, un dispozitiv pentru apeluri video

301
Facebook a lansat Portal, un dispozitiv pentru apeluri video - portaldarka0-1539088809.jpg

Articole recomandate

Facebook a anunțat luni lansarea unui dispozitiv pentru apeluri video dotat cu inteligență artificială (AI) denumit Portal, potrivit Press Association.

Ecranul cu control vocal, care are instalat asistentul Amazon Alexa, poate fi întrebuințat pentru apeluri video către prieteni și familie prin intermediul platformei Messenger.

Parte din efortul companiei de a oferi garanții utilizatorilor în ceea ce privește protecția datelor, Facebook a precizat că dispozitivul este prevăzut cu un capac care poate acoperi obiectivul, iar camera și microfonul pot fi dezactivate printr-o singură atingere.

Compania, care s-a aflat în centrul mai multor incidente referitoare la protecția datelor personale anul acesta, a comunicat și detaliile referitoare la setările de securitate ale dispozitivului Portal în încercarea de a câștiga încrederea potențialilor clienți.

"Facebook nu ascultă, nu vizionează și nu stochează apelurile video în dispozitivul Portal. Conversațiile rămân între tine și persoanele pe care le suni. În plus, apelurile video efectuate prin intermediul Portal sunt criptate, așa că discuțiile tale sunt mereu în siguranță", a precizat compania într-un articol de blog care anunță lansarea.

Gigantul IT a confirmat luna trecută că a fost victima unei breșe de securitate care a afectat 50 de milioane de utilizatori, incident anchetat de Irish Data Protection Commission (IDPC), autoritatea care monitorizează activitatea Facebook în Uniunea Europeană.

Comercializat într-o primă etapă în Statele Unite începând cu luna noiembrie, Portal este disponibil în varianta de 10 inch sau 15 inch în versiunea Portal+.

Dispozitivul include o cameră inteligentă și o tehnologie avansată de sunet care, cu ajutorul inteligenței artificiale, focalizează automat astfel încât participanții la convorbire să rămână în cadru, iar zgomotul de fundal să fie minimizat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5274 secunde