Experți IT: Utilizatorii de Android sunt îndemnați să șteargă aceste aplicații

Miercuri, 26 August 2020
452
Experții IT au descoperit 23 de aplicații de Android, care pot fi periculoase și încalcă noile politici de siguranță ale magazinului Google Play. Aceștia îndeamnă utilizatorii să le șteargă cât mai repede din telefoane. 


Cercetătorii de la Sophos au avertizat despre mai multe aplicații care te pot excroca de mii de euro. Aceste aplicații - de tip editor foto și video sau scanner QR - au taxe ascunse, care îți pot încărca abonamentul, scrie Mirror.co.uk.


Într-un blog despre descoperiri, cercetătorul Jagadeesh Chandraiah a explicat: "Noile reguli emise de Google sunt concepute pentru a aborda unele aplicații înșelătoare, dar au, de asemenea, unele lacune care permit alte comportamente pe care unii ar putea să le considere lipsite de scrupule."


Unele aplicații își ademenesc utilizatorii cu promisiunea unei perioade în care pot folosi aplicația gratuit, însă fără să ofere detalii despre durata perioadei de probă sau cât vor avea de pletit odată ce aceasta se va încheia. Odată ce perioada de probă se încheie, aplicația vă poate taxa cu câteva sute de dolari lunar.


Între timp, o altă tehnică este aceea de a afișa prețul abonamentelor cu fonturi mici, de culoare gri, pe fundaluri albe, ceea ce le face aproape imposibil de citit pe ecranul smartphone-ului.


Astfel, cercetătorii de la Sophos îndeamnă utilizatorii Android să fie atenți de aplicațiile pe care le descarcă, chiar dacă le instalează din Google Play Store.


Cele 23 de aplicații periculoase:


com.photoconverter.fileconverter.jpegconverter


com.recoverydeleted.recoveryphoto.photobackup


com.screenrecorder.gamerecorder.screenrecording


com.photogridmixer.instagrid


com.compressvideo.videoextractor


com.smartsearch.imagessearch


com.emmcs.wallpapper


com.wallpaper.work.application


com.gametris.wallpaper.application


com.tell.shortvideo


com.csxykk.fontmoji


com.video.magician


com.el2020xstar.xstar


com.dev.palmistryastrology


com.dev.furturescope


com.fortunemirror


com.itools.prankcallfreelite


com.isocial.fakechat


com.old.me


com.myreplica.celebritylikeme.pro


com.nineteen.pokeradar


com.pokemongo.ivgocalculator


com.hy.gscanner


Sursa: Mirror


Pagina a fost generata in 0.1723 secunde