Decizie radicală a FACEBOOK! Sunt vizate mii de conturi și pagini

189
Decizie radicală a FACEBOOK! Sunt vizate mii de conturi și pagini - facebookcontfals77849700-1564129350.jpg

Articole recomandate

Facebook a închis peste 1.800 de conturi și pagini din Thailanda, Rusia, Ucraina și Honduras. În total, au fost închise 294 de conturi, 1.509 pagini și 32 de grupuri. Aceste pagini și conturi aveau cumulat peste 274.000 de urmăritori.


Facebook a închis peste 1.800 de conturi și pagini din Thailanda, Rusia, Ucraina și Honduras, pentru a combate propaganda politică înșelătoare și utilizarea abuzivă a serviciului de socializare, transmite Reuters.

La nivelul celor patru țări, un total de 294 de conturi, 1.509 pagini și 32 de grupuri au fost închise pentru ceea ce compania numește "un comportament neautentic coordonat".

Aceste pagini și conturi aveau cumulat peste 274.000 de urmăritori.

Compania a început să închidă astfel de conturi în urma criticilor venite din partea guvernelor și a grupurilor de protejare a drepturilor, la nivel mondial, pentru că nu a creat suficient de rapid instrumentele necesare pentru a combate conținutul extremist și propaganda.


"Nu vedem o legătură între ei, dar cu toții folosesc rețele de conturi false pentru a înșela oamenii despre cine sunt și ce fac", a declarat Nathaniel Gleicher, director pentru politică de securitate cibernetică.

Facebook a luat măsurile pe baza comportamentului înșelător și nu a naturii conținutului postat, a explicat Gleicher.

Conturile eliminate din Thailanda utilizau "persoane fictive" pentru a promova informații despre politica thailandeză, relațiile americano-chineze, protestele din Hong Kong și critici la adresa activiștilor democrați din Thailanda.

"Am putut să stabilim că unele activități ale acestei rețele au avut legătură cu o persoană din Thailanda asociată cu publicația New Eastern Outlook din Moscova, finanțată de guvernul rus", a arătat Gleicher.

Conturile și paginile din Rusia și o regiune din Ucraina, care au discutat politica din Ucraina și au criticat guvernul ucrainean, folosind conturi false în numele unor jurnaliști sau ofițeri de armată, au fost închise înainte de alegerile care au avut loc săptămâna trecută în Ucraina.

În Honduras, Facebook a anunțat că a eliminat conturi și pagini false care publicau conținut pozitiv despre președintele țării, iar unele activități aveau legătură cu persoane care se ocupă media socială pentru guvern.

Facebook a anunțat că intensifică ritmul investigațiilor pentru depistarea conturilor false și a comportamentului neautentic. Astfel, de la începutul acestui an compania a efectuat aproape trei duzini de campanii de închidere a unor conturi, la nivel global, cu mult peste cele aproximativ două duzini efectuate pe ansamblul anului 2018.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3565 secunde