De ce companiile de telefonie mobilă visează la o lume fără Wi-Fi

Luni, 11 Martie 2019
558
Pe măsură ce suntem din ce în ce mai mult online, rețelele trebuie și ele să se îmbunătățească, pentru a satisface cererea consumatorilor.

Atât furnizorii de acces la internet de tip Wi-Fi, cât și furnizorii de rețele de telefonie mobilă se află în competiția pentru a oferi consumatorilor cea mai bună conexiune la internet. Pe scurt, rețelele mobile speră ca tehnologia Wi-Fi să dispară, astfel încât ele să poată taxa mai mult pentru rețeaua 5G, scrie playtech.roDezvoltarea rețelei 5G nu va face decât să intensifice competiția dintre furnizorii de rețele mobile și furnizorii de conexiune la internet prin Wi-Fi, conform unei analize Wall Street Journal.

Până în 2022, vor fi mai mult de 549 de milioane de hot spot-uri publice unde oamenii se pot conecta la internet.

Wi-Fi și rețeaua de date mobile sunt similare în sensul în care ambele te lasă să te uiți la seriale pe Netflix. Principala diferență însă este că rețeaua mobilă oferă acoperire pe o suprafață mai mare. Pe de altă parte, rețeaua Wi-Fi acoperă doar o zonă restrânsă de conexiune la internet.


Rețeaua 5G promite viteze uriașe care ar urma să transforme peisajul tehnologic.

Și tehnologia Wi-Fi este într-o continuă dezvoltare. Wi-Fi Alliance a anunțat recent introducerea Wi-Fi 6, care promite viteze de descărcare mai rapide. Mai rapide chiar decât cele oferite de tehnologia 5G. Totuși, randamentul acestui tip de conexiune la internet va depinde de router-ul pe care îl ai.

Mulți clienți ar putea să renunțe la Wi-Fi acasă odată ce rețeaua 5G este funcțională. Noi tehnologii vor putea distribui semnalul, a declarat Ronan Dunne, un executiv al companiei americane de telecomunicații Verizon, pentru Wall Street Journal.

Totuși, o lume fără Wi-Fi ar însemna înlocuirea a aproape tuturor dispozitivelor conectate la internet de pe piață. Se mai adaugă acestui lucru și costul integrării de cartele SIM gadget-urilor care nu le au încă în componența lor.


sursa: playtech.roArticole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2768 secunde