Cum să alegi parole sigure pentru conturile online

5052
Cum să alegi parole sigure pentru conturile online - images-1619273217.jpg

Articole recomandate

Peste o treime (35%) dintre persoane folosesc numele animalului de companie ca parolă pentru conturile din online, dar şi numele rudelor şi al echipelor sportive preferate, arată datele unui studiu derulat în Marea Britanie, citat de blogul din România al companiei de securitate cibernetică, Eset.

Potrivit datelor centralizate de Centrul Naţional de Securitate Cibernetică (NCSC) din Regatul Unit, din acest total, până la 15% dintre britanici utilizează numele animalelor lor de companie ca parole pentru a-şi "proteja" conturile online, 14% folosesc numele membrilor familiei ca parte a propriilor parole de acces, iar 6% integrează în conţinutul parolei numele clubului sau al echipei sportive preferate.

De asemenea, 13% dintre persoanele chestionate se folosesc de o dată importantă pentru a compune respectiva parolă, în timp ce o pondere de 6% recunoaşte faptul că parola este construită în jurul cuvântului... "parolă".

"Ne putem identifica ca o naţiune iubitoare de animale, însă folosirea numelui animalului de companie ca parolă vă poate face o ţintă uşoară pentru infractorii cibernetici. Aş îndemna pe toată lumea să viziteze cyberaware.gov.uk şi să urmeze îndrumările noastre privind setarea unor parole sigure, unde recomandăm utilizarea a trei cuvinte aleatorii în conţinutul parolei", a explicat Nicola Hudson, director de Politici şi Comunicaţii la NCSC.

Blogul Eset precizează că NCSC a îndemnat pe toată lumea să evite o altă greşeală comună în rândul creării parolelor, şi anume folosirea aceleiaşi parole pentru multiple conturi. "În schimb, aceştia recomandă utilizarea unei parole sau expresii unice şi solide pentru fiecare dintre conturile dvs., în special cele valoroase. Ori de câte ori este posibil, acestea ar trebuie asociate cu un nivel în plus de protecţie - autentificarea cu mai mulţi factori. Pentru a evita dificultăţile în a vă aminti toate credenţialele de acces, aţi putea lua în considerare şi utilizarea unui manager de parole", notează sursa citată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6366 secunde