Cum s-a îmbogățit un bărbat de pe urma isteriei create în jurul antenelor 5G

484
Cum s-a îmbogățit un bărbat de pe urma isteriei create în jurul antenelor 5G - unnamed-1588682212.jpg

Articole recomandate

Antenele 5G încă reprezintă o amenințare pentru multe persoane, care cred că aceste sisteme de telecomunicații le fac rău. Un bărbat din Statele Unite a profitat de naivitatea unor astfel de persoane și a decis să profite de pe urma lor.


Un bărbat din SUA s-a îmbogățit de pe urma persoanelor naive, care cred că antenele 5G le fac rău și le poate îmbolnăvi. S-a creat o adevărată isterie în jurul acestui subiect și chiar a fost asociată, la un moment dat, cu pandemia de coronavirus, informează playtech.ro.


Știind că există atât de multe persoane, bărbatul a pus la cale o înșelătorie: a creat repede o platformă online pe care a scos la vânzare o așa-zisă alifie miraculoasă. A prezentat-o drept un tratament împotrivat antenelor 5G și i-a stabilit prețul de 20 de dolari bucata. Iar naivii s-au înghesuit. A avut vânzări de jumătate de milion de dolari, deși alifia nu era, în realitate, decât un amestec de vaselină și cremă pentru protecție solară.


Site-ul a fost închis abia după ce autoritățile au intrat pe fir și l-au acuzat pe bărbat pentru escrocherie.


Pe internet există multe teorii ale conspirației legate de antenele 5G. Una dintre ele susține că există o legătura între 5G și virus. Cei care o cred și o propagă susțin că tehnologia aceasta ar fi calea de control pentru nanoroboți din organismul oamenilor.


Asta în ciuda dovezilor că tehnologia 5G încă n-a fost pe deplin implementată și, totodată, că nu există nici cea mai mică dovadă care să indice așa ceva. E o teorie conspiraționistă la granița cu un film SF prost, dar oamenii cred aceste lucruri și, după cum ai văzut, sunt chiar dispuși să dea bani pentru tratamente miraculoase.


Ce se întâmplă acum e că oamenii caută răspunsuri despre epidemie în aproape orice, chiar și în privința 5G. În ciuda conspirației, nu există nicio legătură între tehnologia telecom și virus sau răspândirea acestuia și ar fi bine să reții acest lucru.


Pentru a nu pica în plasa celor care vor să profite de pe urma 5G, dar și pentru a rămâne informat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5499 secunde