Cum ne afectează somnul utilizarea smartphone-ului

303
1
Cum ne afectează somnul utilizarea smartphone-ului - cumneafecteazasomnul-1429192333.jpg

Articole de la același autor

Specialiștii atrag atenția asupra faptului că păstrarea telefonului în aceeași cameră în care dormim poate provoca tulburări ale somnului. Dormitul în aceeași cameră cu telefonul mobil este un obicei prost și asta nu doar din cauza radiațiilor, scrie NDTV.com, citat de Gandul.info. "Este o pantă alunecoasă. Dacă te trezești și ai pus mâna pe telefon să vezi cât e ceasul, intri și pe internet și rămâi treaz. Dacă te trezești și vezi ceva, vei deveni îngrijorat sau frustrat, iar corpul tău va fi tensionat", au explicat cercetătorii care au realizat acest studiu. De altfel, directorul Centrului de tulburări ale somnului din California, David Claman, spune că, de când popularitatea smartphone-urilor a crescut, a crescut și numărul cazurilor de pacienți cu probleme ale somnului. "Oamenii între 20 și 30 de ani au insomnii din cauza telefonului", a explicat Claman.


Studiul precizează că, din cauza tulburărilor somnului, oamenii devin mai puțin productivi și astfel pierd bani. Un studiu realizat în 2011 arată că insomnia a dus la pierderi de 2.280 de dolari pe cap de locuitor, din cauza productivității mai scăzute. Autorii studiului recomandă folosirea unui banal ceas cu alarmă, ca alternativă la alarma smartphone-ului.


Comentează știrea

costy
16 aprilie 2015
afaceri

Istoria omenirii este scrisă de cei care și-au propus scopuri mărețe și care au persistat cu îndârjire, uneori timp de ani de zile, până le-au atins. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea "Succesul în viață". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email : [email protected]

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 15 Aprilie 2015
Stire din Tehnologie : ANUNȚ BOMBĂ DE LA NOKIA
Pagina a fost generata in 0.5539 secunde