Cum funcționează tehnologia propusă de Google și Apple pentru localizarea persoanelor infectate cu coronavirus

303
Cum funcționează tehnologia propusă de Google și Apple pentru localizarea persoanelor infectate cu coronavirus - telefon-1586763519.jpg

Articole recomandate

Giganții Google și Apple spune că dețin cheia tehnologiei care va încetini răspândirea Covid-19. Ei vor lansa aplicația care urmărește persoanele testate pozitiv pentru Covid-19 și care îți spune dacă ai intrat în contact cu ele.


Ideea celor două companii necesită adoptarea la scară largă și testarea cât mai multor persoane potențial infectate și încă nu este clar dacă guvernele și oficialii din domeniul sănătății publice o vor susține.


Chiar dacă numele și datele persoanelor infectate va fi protejate, aplicația va stârni multe discuții legate de confidențialitatea persoanelor bolnave.


În modelul tradițional de urmărire a persoanelor infectate, epidemiologii le cer celor proaspăt diagnosticați să-și amintească unde au fost și cu au intrat în contact. Acest lucru necesită mult timp pentru interviuri, iar riscurile de condaminare sunt pe măsură. De aceea, unii experți consideră că abordarea Google și Apple ar fi extrem de utilă.


Cum funcționează tehnologia de urmărire propusă de Google și Apple:


Pasul 1: Ioana și George se întâlnesc pentru 10 minute. Telefoanele lor Bluetooth înregistrează că ei s-au apropiat unul de celălalt.


Pasul 2. Să ne imaginăm că George se simte rău și este testat pozitiv pentru Covid-19. El trebuie să introducă rezultatul în aplicație. Datele lui George din ultimele 14 zile sunt încărcate automat în aplicație.


Pasul 3. Ioana își continuă viața de zi cu zi, fără să știe că a interacționat cu o persoană contagioasă. Telefonul ei descarcă periodic datele persoanelor care suferă de Covid-19 în orașul ei.


Pasul 4 Când George este testat pozitiv, Ioana primește o notificare pe telefonul ei: ALERTĂ: AI STAT LÂNGĂ O PERSOANĂ CARE ARE COVID-19. CLICK AICI PENTRU MAI MULTE INFORMAȚII


Ioanei nu i se spune identitatea persoanei bolnave, dar primește informații despre ce trebuie să facă în continuare.


Unele țări din Asia au folosit deja datele utilizatorilor pentru a urmări persoanele infectate. Inclusiv în regiunea Catalonia, din Spania, oamenii au lansat aplicații voluntare care transmit simptomele utilizatorilor și locurile frecventate de ei.


Sursa: Digi24


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.8637 secunde