Cum alegeți furnizorul de găzduire VPS? 5 factori esențiali

1777
Cum alegeți furnizorul de găzduire VPS? 5 factori esențiali - question2736480960720-1604063714.jpg

Articole recomandate

Dacă luați în considerare trecerea la un plan de găzduire VPS pentru website-ul dvs. cu siguranță ați înțeles că numărul mare de opțiuni poate face dificilă  alegerea unui furnizor de găzduire VPS potrivit pentru dumneavoastră. Este însă important să întelegeți corect nevoile websitului dumneavoastră astfel încât să puteți lua o decizie în cunoștință de cauză atunci când selectați un plan.


Sunt mulți parametri implicați în acest proces, un furnizor VPS de calitate ar trebui să ofere un timp de funcționare (uptime) ridicat al serverului și un serviciu de asistență pentru clienți de top. Mai mult, trebuie să luați în calcul fiabilitatea și performanța generală, ca să nu mai vorbim de prețuri.
Vom începe prin a explica de ce fiecare furnizor de găzduire VPS este diferit. Apoi, vom prezenta câțiva factori esențiali pe care trebuie să îi luați în considerare atunci când căutați o gazdă VPS.
 

De ce fiecare furnizor de găzduire VPS este diferit



Un furnizor de găzduire web utilizează tehnologia de virtualizare pentru a împărți un server în mai multe servere virtuale care vor fi disponibile pentru proprietarii de site-uri web.
Unul dintre principalele criterii pentru alegerea unui server  VPS de calitate sunt resursele pe care le oferă website-ului dvs. Spre deosebire de găzduirea shared nu va trebui să vă faceți griji că alte website-uri ocupă spațiu pe server și utilizează integral lățimea de bandă. Un server VPS poate face website-ul dumneavoastră să ruleze mai simplu, cu viteze mai mari de încarcare a paginilor.
Deși este ușor să vedeți găzduirea VPS ca un upgrade de la găzduirea shared, există și alte avantaje care vin cu un VPS, în afară de viteză. Cu toate acestea, ceea ce veți obține exact depinde de furnizorul de găzduire VPS pentru care optați.
Compania la care vă găzduiți website-ul va avea un impact semnificativ asupra performanței și securității acestuia - ceea ce înseamnă este o decizie pe care este recomandat să o luați cu atenție.
 
 

Factori esențiali pentru alegerea unui furnizor de găzduire VPS



Să știți din timp ceea ce să căutați poate face procesul de căutare mai ușor. Luând în considerare câțiva factori cheie, veți putea selecta cel mai bun furnizor de VPS pentru nevoile dvs.
 

1. Luați în considerare durata de funcționare și performanța serverului



Timpul de funcționare al serverului (uptime) reprezintă intervalul de timp în care un server este complet functional și online. Motivul pentru care acest parametru este atât de important este că atunci când un server se oprește, la fel și site-ul  web care este găzduit pe acesta.
Cu alte cuvinte, scopul dumneavoastră este ca furnizorul dumenavoastră VPS să aibă cel mai bun (mare) uptime posibil, pentru a vă asigura că website-ul dumneavoastră este întotdeauna disponibil.
Furnizorul pe care îl veți alege va avea un impact major asupra vitezei site-ului și a vitezei de încărcare a paginilor. Viteza redusă de încărcare poate alunga vizitatorii, iar alegera unei companii care și-a optimizat serverele VPS pentru performanțe maxime este foarte importantă.
 

2. Optați pentru un server cu acces root dacă aveți nevoie



Accesul root va ofera control deplin asupra serverului dumneavoastră. Cu toate acestea, nu fiecare plan VPS vine cu această opțiune.
Cu acces root, puteți edita orice fișiere și puteți instala software la nivel de server, cum ar fi Redis sau ElasticSearch. Aveți libertatea să lucrați cu orice sistem de operare doriți iar pentru dezvoltatori accesul root poate fi o caracteristică crucială.
Dacă nu sunteți dezvoltator, este posibil ca accesul lroot să nu fie o prioritate pentru dumneavoastră.
 

3. Serviciile de asistență pentru clienți



Asistență pentru clienți poate reprezenta un ajutor important în configurarea și gestionarea site-ului web. Chiar și cei mai experimentați proprietari și dezvoltatori de website-uri pot avea uneori nevoie de asistență. În plus, asistență de calitate este un indiciu bun că ați găsit o gazdă web în care puteți avea încredere.
Fiecare furnizor de găzduire VPS oferă diferite niveluri de asistență pentru clienți. Prin urmare, ar trebui să studiați în ce mod oferă acești furnizori suport (chat, telefonic, sistem tickete etc.) și intervalul orar zilnic în care acest serviciu este disponibil.
 

4. Alegeți un  server VPS administrat sau fără administrare, în funcție de cerințele dumneavoastră



Planurile de VPS hosting vin în două variante principale: administrate și neadministrate. În cazul serverelor VPS cu administrare, furnizorul dumneavoastră de găzduire web se va ocupa de majoritatea problemelor legate de server și va prelua o parte din întreținerea și optimizarea site-ului dumneavostră. Pe de altă parte, un plan fără administrare vă oferă mai mult control și va permite să vă configurați VPS-ul oricum doriți.
Planul pentru care optați va depinde de nevoile și experiența dumneavoastră. Este posibil să doriți un plan administrat dacă nu aveți multe cunoștințe despre servere și preferați să vă concentrați asupra altor aspecte ale afacerii dumneavoastră. Dacă însă vă doriți libertatea de a vă configura VPS-ul cum doriți, este posibil să vi se potrivească un plan fără administrare.
Merită remarcat faptul că un plan VPS fără administrare poate fi semnificativ mai ieftin decât majoritatea planurilor administrate comparabile. Pe de altă parte, costul suplimentar al unui plan administrat este rentabil dacă vă gândiți la timpul economisit și la performanțele website-ului.
 

5. Comparați costurile și beneficiile fiecărui plan de găzduire



Costul este un aspect major în selectarea unui plan de găzduire. Cu toate acestea, cu excepția cazului în care bugetul dumneavoastră este extrem de limitat, este important să nu alegeți cea mai ieftină variantă pe care o puteți găsi. În schimb, studiați cu atenție ceea ce obțineți pentru banii pe care îi investiți în găzduirea site-ului dumneavoastră.
Prețurile tind să depindă în mare parte de specificațiile tehnice ale fiecărui plan VPS, cum ar fi memoria și traficul de date. Memoria determină câte website-uri și aplicații puteți rula în același timp. Traficul de date este cantitatea de date pe care vi se permite să le transferați într-o lună. Cât de mult aveți nevoie din fiecare depinde înVPS hosting principal de cât de mari sunt site-urile dumneavoastră web și de câte gestionați pe același server VPS.


Poate fi dificil de prezis exact de ce va avea nevoie site-ul dumneavoastră, mai ales dacă nu l-ați construit încă și de multe ori este recomandat să contactați asistența potențialului dumneavoastră furnizor. În plus, este o idee bună să căutați un furnizor care oferă o modificare facilă a planului. Astfel, puteți plăti pentru ceea ce aveți nevoie și să adăugați mai multe resurse pe măsură ce site-ul dumneavoastră crește.
 
 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7475 secunde