CERT-RO: Tentativă de fraudă pe WhatsApp, în România

364
CERT-RO: Tentativă de fraudă pe WhatsApp, în România - dd-1585649968.jpg

Articole recomandate

Atacatorii din spatele campaniilor de tip scam se folosesc, în această perioadă, de identitatea vizuală a unor retaileri sau hypermarketuri din România, pentru a frauda utilizatorii de Internet, cel mai recent caz fiind campania ce are în prim-plan imaginea Mega Image, avertizează experții Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), într-o postare pe propria pagină de Facebook.

"Atacatorii din spatele campaniilor de tip scam care se folosesc de identitatea vizuală a unor retaileri sau hypermarket-uri populare în România au ajuns în aceste zile să se folosească de imaginea Mega Image. Compania a publicat deja un mesaj pe social media, în care își atenționează clienții despre campania înșelătoare și le recomandă să urmărească exclusiv canalele oficiale. Tentativa de fraudă funcționează similar cu precedentele, are aceeași structură și este găzduită online folosind tot un domeniu .club. Principalul mediu de propagare este cel mobil, răspândirea având loc prin intermediul aplicației de mesagerie WhatsApp, iar utilizatorii sunt ademeniți să acceseze link-ul de posibilitatea câștigării unui 'Voucher GRATUIT 2500 Lei pentru a sărbători cea de-a 90-a aniversare'", notează sursa citată.

În cazul în care utilizatorii se confruntă cu astfel de situații este recomandată notificarea deopotrivă a CERT-RO (la adresa [email protected]) și Poliția Română (pentru a depune o plângere).

De asemenea, pentru a primi mai multe sfaturi în cazuri asemănătoare, se pot trimite mesaje pe conturile social-media ale CERT-RO.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1584 secunde