Cel mai mare impact pe care rețelele sociale îl au asupra creierului

269
Cel mai mare impact pe care rețelele sociale îl au asupra creierului - ca4ec6fb415a800b76523158d2eb56c3-1569147759.jpg

Articole recomandate

Un nou studiu arată că rețelele sociale au efecte dezastruoase asupra tinerilor. Mai exact, le poate afecta grav sănătatea mintală. În acest sens, specialiștii recomandă folosirea rețelelor sociale cu măsură.


Oamenii de știință britanici de la Imperial College și University College of London au realizat un studiu pentru a afla ce efecte au rețelele sociale asupra tinerilor.

În cadrul studiului, specialiștii au examinat stilul de viață, nivelul de sănătate, de bunăstare și modul în care utilizează tehnologia pe un eșantion reprezentativ la nivel național, format din circa 10.000 de adolescenți din Anglia, cu vârsta cuprinsă între 13-16 ani.

Site-urile vizitate de aceștia includ rețele de socializare, servicii de mesagerie instantanee și distribuire de fotografii furnizate de Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat, WhatsApp și alții.

Iar rezultatele au arătat că cantitatea de timp petrecută în online este direct proporțională cu impactul negativ pe care îl are asupra tinerilor. Mai mult, specialiștii au mai descoperit că fetele sunt de două ori mai afectate de această situație.


"Rezultatele noastre sugerează că media socială în sine nu provoacă daune, dar că utilizarea frecventă poate perturba activitățile care au un impact pozitiv asupra sănătății mintale, cum ar fi somnul și exercițiile fizice, crescând în același timp expunerea tinerilor la conținutul dăunător – în special experiența negativă a cyberbullying- agresiune mentală online ", a spus Russell Viner, profesor la UCL Great Ormond Street Institute of Child Health, cel care a condus cercetarea.

Iată ce sfaturi au specialiștii pentru părinți: "Părinții trebuie să cunoască mediul în care se învârt copiii lor- atât cel real cât și cel virtual", a afirmat co-autorul studiului, Dasha Nicholls de la Imperial College. În opinia ei, mesajul adresat copiilor ar trebui să fie altul: "În loc să spună constant" Închide-ți telefonul, Închide-ți telefonul! ", insistați ca ei să-și lase telefonul la parter atunci când se culcă".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3361 secunde