Boeing a testat laserul care distruge drone

331
1
Boeing a testat laserul care distruge drone - laser-1441033606.jpg

Articole recomandate

Compania Boeing a testat un tun cu laser construit special pentru distrugerea dronelor. Aparatul reperează ținte aflate chiar și la 40 de kilometri depărtare și, în mai puțin de 15 secunde, le incendiază. Aparatul va fi scos la vânzare peste doi ani, iar prețul lui încă nu a fost precizat.



Aparatul dezvoltat de Boeing poartă numele Compact Laser Weapon System. Acesta folosește unde radar pentru a detecta potențialele ținte. Apoi, își concentrează energia pe obiectul vizat, care se încinge și ia foc, potrivit Digi24.ro.

"E ca și cum ai pune un aparat de sudură pe o țintă, care însă se află la sute de metri depărtare", a explicat Isaac Neal, inginer la Boeing.

Tunul cu laser a fost testat de curând cu succes într-o fostă bază militară din California.

"Odată ce pornești laserul, durează aproximativ 15 secunde până când dronele sunt dezactivate", adăugat Isaac Neal.

Tunul cu laser inventat de Boeing are avantajul că este foarte ușor și odată adus la locul de operare poate fi instalat în cel mult 15 minute. Aparatul poate fi operat de o singură persoană care trebuie doar să repereze ținta și să apese pe un buton pentru a declanșa sistemul.

Experții Boeing spun că aparatul reprezintă o modalitate ieftină de a face față amenințării tot mai mari pe care dronele o reprezintă în zona aeroporturilor. Totodată, poate fi folosit pentru securitatea clădirilor oficiale. Tunul cu laser va fi disponibil în cel mult doi ani.  



Comentează știrea

Cristina
31 august 2015
Nu rata!

Ce poate fi mai comod decat sa faci bani de acasa, in fata calculatorului? Si...cum ar fi daca cineva te-ar ajuta, te-ar invata cum sa faci asta? Totul este foarte serios! E un proiect nou, de mare amploare si am dori sa ni te alaturi. Te asteptam! Pentru mai multe detalii trimiteti mail cu textul INFO la adresa [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1336 secunde