Apple își cere scuze pentru versiunile mai vechi de iPhone

470
Apple își cere scuze pentru versiunile mai vechi de iPhone - tele-1514534700.jpg

Articole recomandate

Apple a recunoscut de curând că în mod deliberat a încetinit performanțele unor versiuni mai vechi de iPhone, ceea ce face ca respectivele aparate să funcționeze mai lent. Intens criticată pentru acest gest și riscând totodată sancțiuni din partea autorităților din domeniul concurenței, compania și-a cerut scuze și a anunțat că va înlocui bateriile respective la prețuri mai mici, iar în 2018 va pune la dispoziția clienților un program prin care aceștia își pot monitoriza starea bateriei smartphone-ului.

De mai mulți ani exista suspiciunea că Apple încetinește intenționat performanța telefoanelor mai vechi pentru a determina utilizatorii să achiziționeze un nou dispozitiv. Într-un gest rar, grupul din Cupertino a recunoscut pentru prima dată că face acest lucru și după un an procesorul telefoanelor funcționează mai încet. Compania a adus însă o justificare: face acest lucru pentru a a evita probleme ale bateriilor litiu-ion, care sunt folosite la telefoanele mobile. Încărcarea repetată reduce performanțele bateriilor și atunci, pentru a le prelungi viața, după un timp, procesorul devine mai lent pentru a se adapta la puterea acumulatorului.

Într-un comunicat publicat joi pe site-ul Apple, compania anunță că va reduce prețul înlocuirii bateriilor care au ieșit din garanție de la 79 de dolari la 29 de dolari pentru cei care dețin iPhone 6 sau versiuni mai vechi de iPhone.

"Pentru Apple, încrederea clienților înseamnă totul. Nu ne vom opri niciodată în încercarea de a o câștiga și de a o menține", spune compania, care anunță și că va pune la dispoziția utilizatorilor un software ce la va permite să obțină mai multe informații despre starea de "sănătate" ale bateriilor de la telefoanele lor.

În SUA, Apple are deja opt procese separate pe această temă și se confruntă cu alte acțiuni în justiție în Israel și Franța.

Tot joi s-a aflat că șeful Apple, Tim Cook, a cerut oficialilor companiei să folosească, din motive de securitate, numai avioane private, atât în interes de afaceri, cât și pentru transportul personal.

În noiembrie, Apple a fost nevoită să pună la dispoziție o actualizare a sistemului de operare de la Mac-uri, pentru a rezolva o problemă de securitate. Din cauza acestei breșe de securitate, s-a descoperit că era posibil să intri în sistem și să obții puteri administrative fără a fi nevoie de vreo parolă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 13 Decembrie 2017
Stire din Tehnologie : Uber cere să fie reglementat
Sâmbătă, 25 Noiembrie 2017
Stire din Eveniment : GRAV ACCIDENT RUTIER PE DN4! ȘASE VICTIME
Pagina a fost generata in 0.5234 secunde