Apple a lansat prima versiune beta de iOS 14

Vineri, 10 Iulie 2020, 09:17
365
Producătorul iPhone-ului a publicat primul beta al viitoarei versiuni de iOS, care este acum disponibil public și poate fi instalat de oricine dorește.


Apple a făcut un nou pas spre lansarea unei versiuni de iOS și iPadOS, sistemele de operare pentru iPhone și iPad. Cele două sunt acum disponibile în variantă beta și pot fi descărcate de pe site-ul oficial.


Cei care doresc să încerce versiunea beta trebuie să se înscrie în Apple Beta Software Program și să descarce profilul necesar trecerii de la versiunea stabilă la cea de test pe dispozitivul mobil. După aceasta, update-ul va fi instalat ca oricare altul.


Ca în fiecare an, Apple va lansa noua versiune a sistemelor sale mobile de operare în luna septembrie. Până atunci, ar trebui să mai apară măcar încă o versiune de test, etichetată Beta 2.


iOS 14 reprezintă unul dintre cele mai bogate în noutăți update-uri pe care le-a lansat Apple în ultima vreme și vine după un iOS 13 care trebuia să se concentreze pe stabilitate, dar care, la rândul lui, a introdus numeroase bug-uri, pentru a căror reparare au fost necesare multe alte update-uri minore.


Widget-urile "libere", App Library (un fel de App Drawer care grupează pe foldere toate aplicațiile instalate), modul picture-in-picture pentru video, alegerea unora dintre aplicațiile implicite și o nouă aplicație pentru traduceri sunt câteva din noutățile care se vor regăsi în iOS 14 și iPadOS 14.


iOS 14 va putea fi instalat pe toate smartphone-urile Apple de la iPhone 6S încoace. iPadOS va rula pe toate tabletele iPad din ultimii 6 ani, începând cu iPad Air 2.


Sursa: stirileprotv.ro


Pagina a fost generata in 0.2088 secunde