Aplicația Zoom are probleme! Iată cu ce se confruntă utilizatorii

431
Aplicația Zoom are probleme! Iată cu ce se confruntă utilizatorii - 5e7117f9c4854049ee280768-1586962336.jpg

Articole recomandate

 
Zoom e poate cea mai folosită aplicație în această perioadă în care multă lume lucrează de acasă. Numai că, odată cu popularitatea, au apărut și problemele.


Înainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus, nu multă lume știa de Zoom, deși aplicația e de ceva vreme pe piață. A devenit, însă, extrem de folosită de când lumea lucrează de acasă și de când ții legătura cu apropiații mai mult prin videoconferințe.


Numai că Zoom are niște probleme, iar un nou raport vine să confirme acest lucru, informează playtech.ro.


Peste jumătate de milion de conturi Zoom sunt vândute pe internet sau, mai bine zis, pe partea întunecată a acestuia, adică pe site-uri obscure, unde n-are acces oriunde. Unele conturi sunt vândute pe sume modice – de nici un dolar – pe dark web, altele sunt oferite chiar gratis de hackeri.


Odată intrați în posesia unui cont, mulți pot face așa-numitul fenomen – zoom-bombing, adică farse celor care țin o conferință. Practic, te poți loga în videoconferința altor oameni, îi poți vedea și ei te pot vedea la rându-le. E motivul pentru care aplicația a fost interzisă de mulți oficiali.


Specialiștii recomandă, în acest context, schimbarea parolelor cât mai des și o mai mare atenție în momentul utilizării Zoom.


Imediat după ce aplicația a devenit extrem de populară au apărut și problemele. Câteva districte de școli din Statele Unite ale Americii au instaurat restricții legate de utilizarea Zoom în scopuri educaționale. Printre ele se numără New York și Nevada, iar lista argumentelor include îngrijorări pe motive de securitate și intimitate.


Alții cochetează cu interdicția, dar momentan caută alternative fiabile, înainte să facă anunțul radical. Aceasta este situația în Washington și Utah. Aplicația a fost deja interzisă la nivel guvernamental în multe țări, iar asta înseamnă că niciun oficial nu trebuie să o folosească în interes de serviciu.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5348 secunde