Airbus a creat prima motocicletă imprimată 3D. Cum a fost posibilă creația electrică

210

Articole recomandate

Airbus este o companie care a devenit sinonimă cu avioanele de călători, dar gigantul se pare că își extinde aria de interese în domeniul motocicletelor electrice, informează playtech.ro.


Compania renumită pentru avioanele de dimensiuni generoase, după ce a cochetat cu drone autonome și alte mijloace alternative de transport aerian, acum a început să se implice în viitorul motocicletelor. Faptul că vorbim de prima motocicletă imprimată 3D este cu atât mai impresionant. Partea bună este că tehnologia din spatele acestei creații va putea fi folosită și în autoturisme sau alte creații motorizate.


Creația a fost realizată de APWorks, un subsidiar al Airbus localizat în Germania, iar lucrul la acest proiect a început în 2016, iar rezultatele sunt impresionante. Motocicleta este intitulată Light Rider și este descrisă în mod oficial ca fiind "rezistentă la coroziune și combină greutatea redusă a aluminiului cu anduranța specifică a titanului".


În procesul de imprimare 3D, pentru a se obține un rezultat atât de fiabil și rezistent, s-a folosit o pudră de aluminiu intitulată Scalmalloy. Cei de la APWorks au o afinitate pentru el și l-au mai folosit în trecut și în alte proiecte.


Pentru a obține prin imprimare 3D suprafețele care formează structura unei motociclete, cei de la Airbus explică prezența a mii de straturi foarte subțiri, de până la 60 de microni, care au fost suprapuse pentru fiecare element al corpului. Deși procesul este incredibil de laborios, se traduce printr-o scădere a greutății finale cu 30% mai mică comparativ cu alte motociclete.


Joachim Zettler este CEO-ul Airbus APWorks GmbH și este convins că tehnologiile tradiționale de sudură și frezare nu ar fi funcționat la fabricația acestei motociclete. Ca urmare, a decis să investească timp și bani în această structură similară cu un schelet dintr-un film cu extratereștri. În final, ai o motocicletă electrică a cărei greutate totală este de 35 de kilograme.


Gândită ca o motocicletă de oraș, Light Rider este limitată la 80 de kilometri pe oră și o autonomie de 60 de kilometri.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4672 secunde