Zile pline pentru şahişti: semifinalele Campionatului Naţional de seniori

175
Zile pline pentru şahişti: semifinalele Campionatului Naţional de seniori - zile-1613068778.jpg

Articole de la același autor

În perioada 11 februarie - 15 martie, la Brăila, Baia Mare, Bucureşti, Cluj şi Iaşi, sunt programate a se desfăşura semifinalele Campionatului Național individual de șah pentru seniori.

Din fiecare grupă se califică primii 10 clasați și cei aflați la egalitate cu locul 10. Au drept de joc direct în finala Campionatului Național de seniori maeștrii FIDE și jucătorii care au rating ELO minim 2200, precum și jucătorii calificați în semifinalele ediția 2020.

Concursurile vor fi organizate în şapte runde șah clasic omologate FIDE, informează Federaţia Română de Şah.

XXX

La propunerea Colegiului Central de Antrenori, Consiliul Director al Federaţiei Române de Șah a desemnat noii antrenori-coordonatori ai loturilor de juniori ale țării noastre: Elena-Luminița Cosma (loturile de junioare) și Nad-Titus Petre (loturile de juniori).

Palmaresul impresionant al marii maestre Elena-Luminița Cosma cuprinde, la vârf, un titlu mondial de junioare (1990), 12 prezențe în echipa olimpică a României (cu medalie de argint pe masa 3, în 1998), o Cupă a Cluburilor Europene (1997, cu AEM Luxten Timișoara), trei titluri de campioană a României la senioare (1992, 2010, 2018), precum și alte titluri naționale sub culorile echipelor la care a evoluat (cel mai recent anul trecut cu Medicina Timișoara, club la care e legitimată). Este absolventă a Școlii Naționale de Antrenori (calitate în care activează în cadrul Clubului Central de Șah) și FIDE Trainer.

Nad-Titus Petre este maestru internațional din anul 2012, jucător și antrenor în cadrul clubului Medicina Timișoara. Deține de opt ani titlul de FIDE Trainer, perioadă în care a condus în mai multe rânduri, ca antrenor, delegațiile de juniori ale României, inclusiv la Campionatul European pe echipe din 2018, unde țara noastră a câștigat medaliile de aur.

În aceeași ședință a Consiliului Director, au fost reconfirmați ca antrenori ai echipelor olimpice ale României marii maeștri Ciprian Nanu (echipa feminină) și Alin Berescu (echipa masculină). 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 Octombrie 2020
Stire din Sport : Agendă şahistă
Pagina a fost generata in 0.5794 secunde