Zi cu emoții. Tragerea la sorți a grupelor turneului final al EURO 2020

197
Zi cu emoții. Tragerea la sorți a grupelor turneului final al EURO 2020 - tragerelasortieuro2020romania3-1575098259.jpg

Articole recomandate

Tragerea la sorți a grupelor turneului final al EURO 2020 la fotbal va avea loc, sâmbătă, la Complexul Expozițional Romexpo din București, de la ora 19:00.

Unsprezece ambasadori speciali îl vor ajuta pe directorul de competiții al UEFA, Giorgio Marchetti, la tragerea la sorți a grupelor EURO 2020, echipa ideală alcătuită de UEFA prezentându-se astfel: Iker Casillas (Spania) - John Sivebaek (Danemarca), Ricardo Carvalho (Portugalia), Marcel Desailly (Franța), Phillip Lahm (Germania) - Theodoros Zagorakis (Grecia), Joao Mario (Portugalia), Karel Poborsky (Cehia), Ruud Gullit (Olanda) - Andrei Arșavin (Rusia), Francesco Totti (Italia).

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Națională din Capitală. EURO 2020, ediție aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfășura în 12 orașe: București (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoția), Bilbao (Spania).

Douăzeci de echipe naționale sunt deja cunoscute, calificându-se prin intermediul preliminariilor, iar alte patru vor fi stabilite în urma play-off-ului Ligii Națiunilor la care va lua parte și reprezentativa României. "Tricolorii" trebuie să treacă de Islanda (26 martie) și de învingătoarea dintre Bulgaria și Ungaria (31 martie), ambele dueluri urmând a se disputa în deplasare.

Toate cele 12 gazde EURO 2020 au fost repartizate dinainte în grupe. Dacă trece de Islanda și apoi de câștigătoarea dintre Bulgaria și Ungaria, România se va afla în Grupa C, la fel ca și o altă țară gazdă - Olanda. De asemenea, Ucraina va fi repartizată în aceeași grupă.

Urnele s-au realizat pe baza performanței din grupele preliminare EURO 2020. Între cele 20 de echipe calificate direct din preliminarii se află și 7 țări gazdă. Alte 4 vor evolua în play-off. Câștigătoarea play-off-ului 'B' în care evoluează Irlanda va merge în Grupa E.

Câștigătoarele play-off-urilor "A" și "C", în care poate fi cel puțin una dintre România și Ungaria, de asemenea gazde EURO, vor avea mai multe posibilități la repartizarea în faza grupelor a turneului final. Dacă învingătoarea play-off-ului "C" va fi Scoția, atunci aceasta va merge în Grupa D. Ucraina nu va putea fi în aceeași grupă cu Rusia. Astfel, Ucraina va fi repartizată în Grupa C, în timp ce Belgia va merge în Grupa B.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Națională din Capitală. Bucureștiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C și una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Națională sunt programate meciuri în zilele de 14, 18, 22 și 29 iunie 2020. Dacă se califică, echipa națională a României va juca cel puțin două partide la București.

Martin Kallen, CEO al UEFA Events, a afirmat că totalul costurilor de organizare a Campionatului European din 2020 se ridică la 680 de milioane de euro, în timp ce veniturile se vor ridica la peste 2 miliarde de euro.

Urnele pentru tragerea la sorți:

Urna 1: Belgia, Italia (Grupa A), Anglia (Grupa D), Germania (Grupa F), Spania (Grupa E), Ucraina;

Urna 2: Franța, Polonia, Elveția, Croația, Olanda (Grupa C), Rusia (Grupa B);

Urna 3: Portugalia, Turcia, Danemarca (Grupa B), Austria, Suedia, Cehia;

Urna 4: Țara Galilor, Finlanda, câștigătoarea play-off-ului A (Islanda, Bulgaria, Ungaria, România), câștigătoarea play-off-ului B (Bosnia-Herțegovina, Slovacia, Irlanda, Irlanda de Nord), câștigătoarea play-off-ului C (Scoția, Norvegia, Serbia, Israel), câștigătoarea play-off-ului D (Georgia, Macedonia de Nord, Kosovo, Belarus).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9361 secunde