Zeci de medalii cucerite de România, la "europenele" de haltere

139
Zeci de medalii cucerite de România, la

Articole de la același autor

Sportivul Nicolae Onică a câștigat, sâmbătă seara, două medalii de aur la stilul aruncat și total, categoria 94 de kilograme, din cadrul Campionatelor Europene de haltere care se desfășoară, în aceste zile, la Izvorani.


Sportivul legitimat la CS Dinamo și-a asigurat medalia de aur la aruncat, chiar de la prima încercare, cu 204 kilograme. La a doua a ratat 210 kg, dar a reușit să ridice aceeași greutate la cea de-a treia încercare. Onică a mai câștigat și medalia de argint la stilul smuls.


Podiumul la total a fost următorul: aur - Nicolae Onică (381 kg), argint - Stanulis Zygimantas (374 kg; Lituania), bronz - Lukasz Grela (357 kg; Polonia). România are 23 medalii câștigate de la începerea competiției. Până acum au cucerit medalii Elena Andrieș - trei de aur (smuls, aruncat și total) la categoria 48 kg, Ilie Ciotoiu - două de bronz (aruncat și total) la 56 kg, Ionuț Ilie - două de bronz (aruncat și total) la 62 kg, Andrei Penciu - argint (smuls) și bronz (total) la 58 kg, Maria Grigoriu - bronz (aruncat) la 58 kg, Paul Dumitrașcu - argint (aruncat) la 69 kg, Loredana Toma - trei de aur (smuls, aruncat, total) la 63 kg, Irina Lepșa - argint (smuls, aruncat, total) la 63 kg, Răzvan Martin - aur (smuls) și două de argint (aruncat și total) la 77 kg, Nicolae Onică - două de aur (aruncat, total) și una de argint (smuls) la 94 kg.


Campionatele Europene de Haltere la seniori se desfășoară în perioada


26 martie - 1 aprilie în Sala Polivalentă din cadrul Complexului Olimpic de la Izvorani. România a mai găzduit Campionatele Europene de haltere seniori în 1972, la Constanța, și în 2009, la București. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5726 secunde