Yachtingul românesc se poate întoarce la Jocurile Olimpice

Marţi, 05 Iunie 2018
148
Consiliul Federației Internaționale de Sailing a aprobat noile categorii de concurs ce vor lua parte la Jocurile Olimpice din 2024, aprobând astfel o moțiune a Federației Române de Yachting. Prin această propunere, la Jocurile Olimpice din 2024, clasele de yachting Finn și 470 - asupra cărora au existat discuții de eliminare - au fost păstrate, se va introduce o nouă clasă - kiteboarding-ul și, pentru prima dată în istorie la Jocurile Olimpice pentru sportul cu vele, vor exista un număr egal de bărbați și femei. 


Moțiunea Federației Române de Yachting a fost aprobată după lungi dezbateri pe marginea a nu mai puțin de 56 de moțiuni trimise de diverse Federații sau Asociații de Clasă.


Propunerea României asigură continuitatea echipamentului (ambarcațiunilor) folosit, lucru important pentru țările în care yachtingul este în dezvoltare cum este România, iar spectaculozitatea kiteboarding-ului se preconizează că va aduce un plus de interes pentru public și media.
 
Propunerea României conține următoarele categorii: Men’s Windsurfer, Women’s Windsurfer, New Event - Mixed One-Person Dinghy, New Event - Mixed Two Person Dinghy, New Event - Mixed Kite. 


România nu a mai participat la Jocurile Olimpice în sportul cu vele din anul 1996, la Atlanta, când a primit o invitație la Clasa Finn. În acest moment, există speranțe pentru calificare la Jocurile Olimpice din 2024 la clasele Laser și Laser Radial, clase care sunt menținute la aceste Jocuri Olimpice. Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.4102 secunde