Președintele CS Cleopatra, Vasile Chirondojan, despre Cupa 1 Decembrie:

"Vom sărbători prin șah Ziua Națională a României!"

310
1

Articole de la același autor

Cupa 1 Decembrie la șah, mult îndrăgita competiție organizată, conform tradiției, la Complexul Cleopatra din Mamaia, va avea, anul acesta, o conotație aparte: a ajuns la ediție jubiliară, a XX-a, cu tentă internațională.

Aproximativ 200 de șahiști, de toate vârstele, de la 5-6 ani până la seniori-veterani, vor lua parte, timp de două zile, la Complexul Cleopatra din Mamaia, la întrecerile Cupei 1 Decembrie. Despre acest longeviv concurs, a vorbit președintele CS Cleopatra, Vasile Chirondojan, principal organizator al evenimentului.

"Aniversăm, anul acesta, 20 de ani de activitate șahistică în clubul nostru. Este cel mai longeviv turneu din perioada post-decembristă, iar de-a lungul timpului, în această competiție s-au întrecut peste 2.000 de jucători. Îmi aduc aminte de începuturi, cu 50 de sportivi la start. Anii au trecut, iar turneul a crescut atât în ceea ce privește participarea, cât și nivelul valoric. Am ajuns, la această ediție jubiliară, la 200 de șahiști, români și bulgari. Astfel, turneul capătă și valențe internaționale", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele Vasile Chirondojan.

Acesta a ținut să sublinieze excelenta colaborare pe care clubul său a avut-o, în cei 20 de ani de activitate șahistică, cu grupările de profil din oraș și din județ.

"Am colaborat foarte bine cu Palatul Copiilor, sportivii cu dublă legitimare remarcându-se atât în campionate naționale, cât și internaționale. De asemenea, avem parteneriate cu alte cluburi din județ, precum Callatis Mangalia sau Axiopolis Cernavodă. Constănțenii trebuie să știe că fără implicarea unor profesori inimoși, precum Claudiu Iordache, Andrei Furcă sau Gheorghe Țintă, ar fi fost infinit mai greu să se vorbească acum despre performanță la șah. Și vreau să mai scot în evidență un aspect. Șahului nu degeaba i se spune sportul minții. Campionii șahiști au reușit, în viața particulară, să devină apreciați specialiști în domeniile în care activează: medici, avocați, profesori, ofițeri de marină etc.", a explicat președintele CS Cleopatra.

v v v

Așadar, cea de-a 20-a ediție a Cupei 1 Decembrie va debuta în data de 30 noiembrie. Prezența sportivilor și a tehnicienilor se va face la ora 9.00, iar la ora 10.00, se va da startul oficial (prima mutare), nu înainte de intonarea Imnului Național.

Invitat de onoare al evenimentului va fi primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, căruia organiza-torii i-au pregătit și o frumoasă surpriză! Ultimele meciuri, urmate de festivitatea de premiere, vor avea loc chiar de Ziua Națională a României.

"Îi invităm la competiție pe toți iubitorii șahului, indiferent de vârstă, indiferent dacă sunt sau nu legitimați la vreun club. Iar în încheiere, doresc să le mulțumesc părinților copiilor, care le-au îndrumat pașii celor mici către această disciplină sportivă extraordinar de frumoasă", a mai spus președintele Vasile Chirondojan. 

Comentează știrea

Un maestru
16 ianuarie 2017
sah

D-le Chirondojan. Să nu faceți greșeala să sponsorizati sahul constantean! Conducatorii cluburilor constantene de șah sunt hoti și INCOMPETENTI; banii furați sunt impartiti intre ei.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Octombrie 2016
Stire din Sport : "Ne dorim un debut victorios de campionat!"
Pagina a fost generata in 0.4329 secunde